HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mark Zuckerberg ruhákat nyomtatott a kislányainak

ferenck 2023.05.16. 08:00

A Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyacége, a Meta néhány hónapja jelentette be a nyomtatott lencsékre specializálódott belga-holland Luxexcel felvásárlását. Az akvizícióval az infokommunikációs világ egyik vezető nagyvállalata jelezte: egyre jobban érdekli az additív gyártás, a közeljövőben komoly intelligenslencse-fejlesztések várhatók, valószínűsíthetők.

A Meta és a 3D nyomtatás kapcsolata azonban nem merül ki a Luxexcel felvásárlásában. Mark Zuckerberg ugyanis érdekes képeket tett közzé április harmincadikán az Instagramon, amelyekből kiderült, hogy a technológiával lányainak készít ruhákat.

3dnyomtatas_zuckerberg0.jpg

A ruhanyomtatás, mint szinte minden 3DP-alkalmazás, egyre jövedelmezőbb üzlet. 2022-ben 3,6 milliárd dollár volt, és a Future Market Insights előrejelzése szerint 2029-re megduplázódik, 7,2 milliárd dolláros globális biznisz lesz. A szektorban többek között az olyan kreatív alkotóknak köszönhetően, mint a holland Iris van Herpen, egyértelműen népszerűvé vált a technológia.

A népszerűség-növekedés okai közé tartozik még, hogy 3D nyomtatással nagyobb a tervezői szabadság, olyan darabok is megvalósíthatók, amelyek kivitelezése lehetetlen vagy nagyon nehéz hagyományos módszerekkel. Szintén fontos ok a 3DP környezetbarát jellege, anyagok, mint például PET műanyagok újrahasznosításával a fenntartható fejlődést segíti.

Valószínűleg a Facebook főnökét is megihlette a 3D nyomtatás ruhaipari szárnyalása, legalábbis az Instagram-poszt erre utal. Az egyik ruha háromszög-elemekből áll, zöld, a kislány más (hagyományos) ruhára felvéve viseli. Másik lányán – szintén hagyományos öltözéken – türkizkék darab látható.

Zuckerberg elárulta, hogy Prusa printert és szénszálakkal megerősített PLA-t használt. Imád dolgokat tervezni, és nemrég ruhákat kezdett nyomtatni a lányokkal – írta a posztban, majd bevallotta, hogy meg kellett tanulnia varrni.

Címkék: ruhatervezés Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8118120320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása