HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Már a hetedik szabadalmát jegyezte be Dubai Elektromosság- és Vízhatósága

ferenck 2023.02.16. 08:00

Heti gyakorisággal olvasunk arról, hogy az Egyesült Arab Emírségekben, különösen Dubaiban újabb és újabb 3D nyomtatással kapcsolatos fejlesztések láttak napvilágot. Folyamatos és nagyszabású befektetések, látványos projektek, világelső épületek jellemzik az additív gyártás valóban lélegzetelállító helyi térhódítását.

A 3DP alkalmazása presztízskérdés is, Dubai 2030-ra nemcsak regionális központ, hub akar lenni – már azzá vált –, hanem az additív gyártásban a világvezető szerep elérése a cél. A vezetés mindent meg is tesz a nagyratörő elképzelések valóra válásához.

3dnyomtatas_dubai_szabadalom.jpg

E törekvések adják a kontextust a folyamatos szakterületi fejlesztésekhez, szabadalmakhoz, így a Dubai Elektromosság- és Vízhatóság (DEWA) legújabb, immáron hetedik szabadalom-bejegyzéséhez is.

A hatóság kutatásfejlesztési központjában ezúttal a ragasztóanyagot a nyomtatólapon automatikusan elosztó eszközt hoztak létre. Az eszköz a nyomtatóanyag megfelelő tapadását biztosítja.

A DEWA vezetősége kiemelte, hogy legújabb munkájukkal is az additív gyártás infrastruktúrájának és speciális szoftvereinek a fejlődését támogatják, a technológiával pedig az energetikai szektor kihívásaira kívánnak adekvát válaszokat adni.

A DEWA 3D nyomtatóit prototípusok és alkatrészek készítésére használják a hatóság termelési, átviteli és elosztási részlegei számára. Másrészt készleteik, raktáraik digitalizálását is támogatják a technológiával. Kutatásfejlesztési központjuk globális innovációs platform, a hatóság munkájának egyik pillére. 3DP projektjeiket világszerte elismerik, ezirányú, a kvázi városállam 3DP stratégiáját támogató programjuk a szintén a 2030-as céldátumhoz kapcsolódó Dubai 10X kezdeményezések egyike.

A kutatóközpont a hét regisztrált szabadalom mellett nemzetközi tudományos konferenciákon ismertetett, szakfolyóiratokban publikált és ellenőrzött tanulmányt is jegyez. 48 kutató dolgozik náluk.

Címkék: jövő szabadalom innovátorok Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr718048702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása