HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ausztrália: bővül a nyomtatott egészségügyi eszközök kínálata

ferenck 2023.02.03. 08:00

A 2020-ban alapított ausztrál Additive Surgical, első cégként az országban, gyártott 3D nyomtatással titán alapú gerincimplantátumokat. Nemrég több egészségügyi eszközt printelve, bővítették a kínálatot: PLIF, DLIF, TLIF, amelyek ágyéki és más testrészek erősítését szolgálják.

Az új eszközök mindenféle nemzetközi szabványoknak megfelelnek, a csontnövekedési technológiát és a 3D nyomtatást összekombinálva dolgozták ki őket.

3dnyomtatas_additivesurgical.jpg

Egy ilyen, teljes egészében printelt szerkezettel az implantátum, beleértve a tágulási mechanizmust is, mikroporozítása hat-tíz mikron, amellyel kedvező környezetet biztosít a csontnövekedéshez. (A mikroporozitás a nagyon kicsi pórusok mellett a felületi érdességhez kapcsolódó porozitásra is vonatkozik.)

A véglemezeket érintő makroporozitás (a hálószerkezet 500-700 mikronos pórusmérete) egyedi kombinációja, a közvetlen lézeres fémolvasztás (DMLM) technológia rugalmassága szintén ideális feltételeket teremt az implantátumon és rajta keresztül történő csontképződéshez.

Az Additive Surgical gerincimplantátum eszközei jelenleg nemcsak Ausztrália, hanem az egész világ legátfogóbb, közvetlen lézeres fémnyomtatással készült gerincimplantátum-kínálata. Kiváló minőségű első és másodikgenerációs beültetések és rendszerek szerezhetők be tőlük.

A vállalat elmondása alapján orvosi eszközeik több mint nyolcvan százalékát importálják.

A multinacionális vállalatok piaci részesedése Ausztráliában nagyon magas, a nyereség zöme a nemzetközi részvényeseknél köt ki. Változást hozhat, hogy az Additive Surgical elkötelezett a helyi gyártás, az ausztrál szabadalmaztatás, az ottani innováció és a technológiai kereskedelmi hasznosítása mellett. A cég szoros munkakapcsolatot ápol ausztrál sebészekkel, klinikákkal, kórházakkal, kutatóintézetekkel, egyetemekkel.

Az új eszközök gyártása néhány hónap alatt befejeződik, azt követően pedig rögtön jön is a kereskedelmi forgalmazás.

Címkék: egészségügy Ausztrália impantátum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5618037742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása