HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott ruhában Szingapúr szépségkirálynője

ferenck 2023.01.24. 08:00

A 3D nyomtatást a divatban általában futurisztikus, avantgarde darabokhoz használják. A holland Anouk Wipprecht legújabb alkotását, csúcstechnológiák által inspirált ruhát idei New Yorki gasztronómiai eseményen mutatták be. A terület másik nagy újítója, a szintén holland Iris van Herpen hosszú évek óta kápráztatja el meghökkentő kreációival a kifutók világát.

A technológia előnye a fogyasztók érdeklődésének felkeltése mellett, hogy hagyományos módszerekkel nehezen kivitelezhető vagy kivitelezhetetlen komplex tervek valósíthatók meg vele viszonylag rövid idő alatt.

3dnyomtatas_szepsegkiralyno.jpg

És nemcsak formabontó, hanem hagyományos(abb) ruhaköltemények is, mint a január tizenötödikei Miss Universe versenyen látott szingapúri szépségkirálynő – 2022 októberében „koronázták meg” –, Carissa Yap a Nemzeti Öltözékek szekcióban látott, a városállam virágáról, a nemzet virágáról, a gyönyörű Vanda Miss Joaquim (Papilionanthe Miss Joaquim) hibrid orchideafajtáról mintázott darabja.

3dnyomtatas_szepsegkiralyno1.jpg

A ruhán és dekoratív elemein Szingapúr piros és fehér nemzeti színeit csodálhatjuk. Helyi cég, a kísérletezéseiről és szeszélyes részletességéről ismert Baëlf Design tervezte.

3dnyomtatas_szepsegkiralyno0.jpg

A városállamot alkotó szigeteket, a szépségkirálynő felsőtestét beborító orchidea öt szirmából, sziromrendszerből képzelték el. Számítógépes módszerrel organikus, érszerű szerkezeteket generáltak belőlük. A szirmok magasba emelkedő gallért és kecsesen elrendezett szárnyakat formálva, érzékletesen fedik be a testet puhakönnyű, fehér és nyomtatott ráccsal. Az öt szirom egybeforrva Szingapúr szigeteinek összetéveszthetetlen sziluettjét adja.

A dekoratív elemek – a virágok – alatti, testre feszülő ruha a városállamban látványos munkáiért már több díjat elnyert Fredrick Lee színházi jelmezkészítő munkája.

Címkék: divat Szingapúr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4318030862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása