HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott karakterek egy népszerű szappanoperában

ferenck 2022.12.28. 08:00

Az ITV népszerű Emmerdale szappanoperájának szereplőiről 3D modelleket nyomtattak, és a nyomatokkal készítették el a sorozat ötvenedik születésnapi epizódjának előzetesét. A tévétársaság a 3D szkennelés- és nyomtatásspecialista észak-angliai Europac3D-vel dolgozott együtt a projekten.

A munkákat részben az ITV leedsi műhelyeiben végezték, ott szkennelték le a hordozható kézi Artec Leóval (amit a FreeDee forgalmaz Magyarországon) a karaktereket. Teljes napot töltöttek a helyszínen a stábbal, ütemtervet készítettek a színészeknek, hogy milyen időintervallumokban és jelmezekben jelenjenek meg, milyen testtartásokat vegyenek fel. Mindent az animált előzetes követelményeinek megfelelően végeztek.

3dnyomtatas_emmerdale.jpg

A szkennelést követően, a fájlokat az Europac3D-nél dolgozták fel, készítették elő nyomtatásra. Valamennyi modellről két eltérő méretű változatot dolgoztak ki.

A végső változatokon a Mimaki írországi forgalmazójával, a Hybrid Services-szel dolgoztak együtt, a nyomtatáshoz pedig a Mimaki 3DUJ-533 full-color gépét használták. Elmondásuk alapján ez a printer volt a legalkalmasabb a feladatra, a karakterek akár tízmillió színben történő megjelenítésére, és hogy a televízió képernyőn élethűnek tűnjön minden.

3dnyomtatas_emmerdale0.jpg

Elégedettek voltak a végeredménnyel. A japán cég gépei UV-vel jól megdolgozható nyomtatóanyaggal és vízben oldódó segédanyaggal működnek. A figurákat nyomtatás után megfürdették, a segédanyag a vízben kopott le róluk, semmiféle beavatkozásra nem volt szükség, és így elkerülték a karcolásokat, repedéseket, töréseket.

Az egyperces animált jelenet nagy vihar következményeit mutatja be a fiktív faluban. A főszereplőket súlyos érzelmeket kifejező testtartásban örökítették meg, miközben a természet őserői tombolnak körülöttük. A kamera úgy mozog körülöttük, hogy a végére egyértelművé válik: mindenki egy hatalmas torta díszleteleme a kocsmában.

Az Europac3D szerint az előzetes tényleg drámaira sikerült, a televíziósoknak nagyon tetszett a 3D szkennelés és printelés végeredménye.            

Címkék: sorozat televízió FreeDee Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7518009322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása