HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csúcskategóriás szoftver csúcskategóriás hardverhez

ferenck 2022.12.06. 08:00

A tervezőszoftverekben élenjáró Autodesk a Formnext 2022 előtt újabb partnerségre lépett a polimeralapú gépeket is fejlesztő, de elsősorban fémnyomtatóiról ismert EOS-szal.

Az Autodesk Fusion 360-a számítógéppel támogatott tervezési (CAD), gyártási, mérnöki és nyomtatott áramköri lapokat tervező, Windows, macOS, Android és iOS alatt egyaránt futó szoftveralkalmazás, első változatát 2013-ban vezették be a piacra, sok más funkciója mellett generatív tervezésre, szimulációra, terméktervezésre is használható.

3dnyomtatas_autodesk_5.jpg

A felek az együttműködéssel a „következő szintre” kívánják emelni az additív gyártás lehetőségeit. Az EOS gépei már hozzáférhetők a Fusion 360 Gépkönyvtárában, de a partnerséggel ennél tovább mennek, a szoftver újabb additívgyártás-funkciókkal (Például: Additive Built Extension) bővül, kihasználhatja például az új finomhangolt EOS-gépek munkafolyamát, asszociatív tervezéssel és gyártással a terv-áttekintéséből „észrevétlenül” valósul meg a nyomtatás, a gyártás.

3dnyomtatas_autodesk0_3.jpg

Átfogó támogatást kínál fémporágyas-fúziós folyamatok szimulálásához, minimalizálja a potenciális hibák számát. Mivel a Fusion 360-at az EOS polimeralapú gépeibe szintén beintegrálták, az Additive Build Extension nélkül is nagyon hasznos.

Az új funkcióknak köszönhetően összességében javul a teljesítmény, tökéletes a szoftver-hardverintegráció.

A Fusion 360-nal a felhasználók jobban kidolgozhatják a nyomatokat, támasztékokat hozhatnak részre, folyamatokat szimulálhatnak, a print nyomtatás közbeni integritásának megfelelő geometriákat alakíthatnak ki. Ezeken kívül, a Fusion 360 „építési” fájljai az EOSPRINT 2-be exportálhatók, hogy előzetesen láthassuk a darabokat, és a printerek felé továbbítsuk a feladatokat.

 

Címkék: szoftver polimer EOS fémnyomtatás Autodesk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10017992376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása