HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Elkészült a tiszta rézből nyomtatott legnagyobb indukciós tekercs

ferenck 2022.10.19. 08:00

Az elektromos indukció elektromágneses kölcsönhatás. Lényege, hogy „az időben változó mágneses tér egy vezetőkörben elektromos feszültséget indukál.” (Wikipédia) Több területen alkalmazzák, legismertebbek az áramfejlesztő generátorok, de mikrofonokhoz, mágneslemezekhez stb. szintén előszeretettel használják.

A GH Induction a napokban jelentette be, hogy – elektronsugár olvasztással (EBM) – elkészítette az eddigi legnagyobb nyomtatott tiszta réz indukciós tekercset. Az elektromágneses indukciós technológia kulcskomponenséről van szó, fémalkatrészek lehető leghatékonyabb melegítésére szolgál.

3dnyomtatas_ghinduction.jpg

A Valencia-székhelyű vállalat 2014-ben indította el 3D nyomtatással foglalkozó csoportját (3D Inductors), amely közvetlenül tiszta rézből printel ilyen tekercseket.

A 3D nyomtatás egyértelmű volt számukra, mert a technológiával alacsonyabbak a gyártási költségek, hosszabb a termékek életciklusa. A nyomtatási paraméterek optimalizálásával egyre nagyobb tekercseket tudnak létrehozni.

A tekercseket hagyományosan manuális módszerekkel, forrasztással, keményforrasztással dolgozzák meg. Mivel biztosítják a felmelegítési folyamat gyors, biztonságos és kontrollált megvalósulását, az energiafelhasználás optimalizálását, kulcsfontosságúak az indukcióban.

Az alkalmazásokat illetően, a technológiát szinte minden ipari szektorban, fémek hőkezelésére és összeszerelésre használják. A 3D Inductors híres tekercseit a GE Additive EBM technikával működő gépein printelik. A kezdetektől 180x180x180 milliméteres nyomtatási felületet használtak hozzá, nemrég viszont újragondolták, hogy növeljék a legyártott termékek mennyiségét. Most már 180x180x350 milliméteres felületen dolgoznak, amivel kivitelezhették a rekordnagyságú tekercset.

Az anyagot és a tekercset több szempontból, például a tisztaságát, ellenálló képességét tesztelték, és elégedettek az eredményekkel, mert sokkal jobbak, mint a hagyományos tekercseké. Additív gyártással kiváló a minőség, a nyomat belső és külső geometriája egyaránt komplexebb, mint a korábbi eljárással készült daraboké.

Címkék: ipar réz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3217956418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása