HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatóanyagokat mutatott be az EOS

ferenck 2022.07.22. 08:00

Az ipari 3D nyomtatásban hosszú évek óta meghatározó szerepet játszó német EOS saját M 290 fémnyomtatójára fejlesztett anyagokat mutatott be: RozsdamentesAcél 254, RozsdamentesAcél SuperDuplex, SzersámAcél CM55, NikkelÖtvözet HAYNES 282.

„Az anyagfejlesztést mindig az ügyfelek óhaja vezérli, és nagyon gyakran a velük folytatott szoros együttműködés eredménye. Ezt a négy anyagot speciálisan az additív gyártás szükségleteinek megfelelően terveztük, optimalizáltuk. Az additív gyártásra szabott ötvözetekkel, növeljük az érintett iparágak alkalmazási lehetőségeit” – nyilatkozta Sascha Rudolph, a vállalat egyik vezetője.

3dnyomtatas_eos_7.jpg

A 254 ausztenites rozsdamentes acél – ez, kristályos szerkezete alapján a rozsdamentes acél öt osztályának egyike. Elsődleges kristályos szerkezete megakadályozza, hogy hőkezeléssel keményedjen, és nem-mágnesessé teszi az anyagot. Az új nyomtatóanyag erősebb a hagyományosnál, klórozott és tengervizet használó, cellulóz- és papírgyártó, valamint vegyszerkezelő berendezésekhez ajánlott.

SuperDuplex változata még nagyobb szilárdságot és korrózióval szembeni ellenállást jelent, főként az olaj- és gáziparnak ajánlják, de a bányászatban és a papírgyártásban szintén komoly hasznát vehetik.

A korrózióval szembeni –nehéz terepeken is – komoly ellenállást mindkét anyag esetében az ötvözetben lévő magas króm-, molibdén- és nitrogéntartalom garantálja.

A CN55 kobaltmentes, szupererős és kemény acél, szerszámkészítő és tervezői megoldásokhoz ajánlják. Az ötvözet elemei és a mérsékelt széntartalom nehéz alkalmazásokhoz, magas hőmérséklethez is garancia. Gépészeti, hajtáslánc-alkatrészek, munkaeszközök lehetnek a tipikus hasznosulások.

A negyedik egy nikkelalapú szuperötvözet. Könnyen gyártható, nagyszerűen hegeszthető, oxidációnak, korróziónak remekül ellenáll, bírja a magas hőmérsékletet. A légjármű-ipartól rakétamotorokig, gázturbina-alkatrészekig, energetikai komponensekig, sok területen felhasználható.

Címkék: acél ipar EOS nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4017885913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása