HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott Montserrat napszemüvegek

ferenck 2022.07.04. 08:00

Cipők, kézitáskák, ruhák – a 3D nyomtatás egyre népszerűbb a divatiparban, bármilyen öltözék és kiegészítő megtervezéséhez, elkészítéséhez használható a technológia.

A nyár közeledtével a Montserrat összeállt a King Children designstúdióval, és 3D technikákkal kivitelezett új napszemüveggel lepték meg a világot. Nem ők az elsők, tavaly például az Adidas mutatott be szemüveget, printelt kerettel.

3dnyomtatas_sunglasses.jpg

„Imádunk együtt dolgozni a Montserrat New Yorkkal. Ehhez a kollekcióhoz a DNS-ükben lévő könnyed luxus érzetét megragadó napszemüveget akartunk készíteni a King Children technológia újfajta használatával. Az olyan előrelátó márkákkal, mint a Montserrat New Yorkkal való együttműködéssel, a szemüvegipart jelentősen elmozdíthatjuk a zéró hulladék jövő felé” – nyilatkozta a King Children tervezőrészlegét vezető Leslie Muller.

Az additív gyártás mellett döntve, a két cég korlátozni akarta munkájuk környezeti hatásait. A Montserrat be is jelentette, hogy a termelési folyamat során nagyon kevés hulladék generálódott.

A könnyű, de masszív nyomatok előállításánál népszerű szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) dolgoztak. A technológiának köszönhetően, teljes tervezői szabadságot élvezhettek, és személyre szabhatták a napszemüveget.

Azt viszont nem árulták el, hogy milyen nyomtatókkal dolgoztak, mint ahogy a felhasznált poliamid-por típusát sem. Valószínűleg PA-11 vagy PA-12 lehetett, mert SLS-gépekkel leggyakrabban azokat szokták.

A napszemüvegek két változatban, három színben lesznek beszerezhetők.

„Az együttműködés összehozott két márkát, hogy a bolygó jobb jövőjére figyelve, gondoljuk újra a terméktervezés módszereit. Ékszereink architekturális jegyeit és a ruháink hordásakor érzett könnyedséget akartuk a céghez tökéletesen passzoló napszemüvegekbe integrálni” – nyilatkozta Gayle Leon, a Montserrat társalapítója.

Címkék: divat napszemüveg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8017872963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása