HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a Forma-1 szolgálatában

ferenck 2022.06.01. 08:00

A 3D nyomtatás fontos szerephez jut a motor- és az autósportokban, így természetesen a Forma-1-ben is. Az elmúlt évek és a jelen egyik figyelemre méltó trendjeként, egyre több partnerség alakul ki versenycsapatok és additívgyártás-szekértők között.

Olyannyira, hogy a közös munka már-már bevettnek számít. A 3DP – főként a gyors prototípuskészítésen keresztül – jelentősen hozzájárul, hogy a csapatok a határokat feszegessék.

3dnyomtatas_formaegy.jpg

Legutóbb az ipari fém- és polimeralapú printerekre és gyártásra specializálódott német EOS és az Alpha Romeo csapat egyik tagja, a Sauber Technologies állt össze, hogy a technológia előnyeiből a hírneves istálló is profitáljon.

A partnerséget a május 22-ei Barcelonai Nagydíj előtt jelentették be, azóta a polimerre szakosodott EOS P 500 gépet már installálták is a Sauber Technologies-nál.

„Az additív gyártás alkalmazásai a Forma-1-ben a prototípuskészítésben és a sorozatgyártásban egyaránt jelen vannak. Az újra elkészíthető darabok minősége kulcsfontosságú. A Sauberrel új mércét szeretnénk kijelölni. Az egyre több Forma-1-es additívgyártás-alkalmazással, az automatizáció szintén fontos lesz, mert lehetővé teszi a nagyobb termelékenységet, és csökkenti az árakat. A Sauber első ügyfélként, integrálja gyártásába a polimeralapú 3D nyomtatást” – magyarázza Markus Glasser, az EOS egyik vezetője.

A Sauber a poliamid 12 PA 2000 anyagból az elsődlegesen a gépjármű. és a légjármű-ipar számára fejlesztett printerrel sorozattermékeket is előállítani. A gép javít a gyártási folyamatokon, például gyorsabbak lesznek. Ez a nyomtató ugyanis kétszer gyorsabb, mint a legtempósabban dolgozó lézeres szinterező rendszerek.

„Az EOS és a Sauber ugyanúgy szereti az alkalmazás által vezérelt tervezést és a legmagasabb minőségi szabványokat. Ilyeneket akarunk kínálni az autó- és motorsportban, és azokon túl is. Az EOS vállalati kultúrája tökéletesen passzol a miénkhez, ezért döntöttünk a partnerség mellett” – magyarázza Christoph Hansen, a Sauber Technologies egyik vezetője.

Címkék: autóverseny EOS Forma 1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2217842771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása