HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

LEGO: több nő dolgozzon a 3D nyomtatásban!

ferenck 2022.04.22. 08:00

Gyerekkorunkban szinte mindannyian játszottunk LEGO építőkockákkal. A legendás dán cég ugyan elsősorban gyerekekre fókuszál, termékeinek ők a célcsoport, de a felnőttek napjait is igyekeznek minél élhetőbbé tenni.

Ennek egyik jeleként diverzifikálják munkaerejüket, és csatlakoztak a Nők a 3D nyomtatásban (Women in 3D Printing, Wi3DP) szervezethez. A Wi3DP célja – nem meglepő módon – az additív gyártásban dolgozó nők számának jelentős mértékű növelése.

3dnyomtatas_lego_1.jpg

A LEGO Csoport azonban nem elégszik meg ennyivel, hanem magához is akarja vonzani, inspirálni szeretné napjaink tehetségeit, hogy példaként szolgáljanak a jövőgenerációk előtt. Főként nőket, mert a 3DP világában nagyon alulreprezentáltak.

Meg vannak győződve arról, hogy a közös munka sikerének egyik záloga a szerteágazó tapasztalattal, háttérrel és gondolkozásmóddal rendelkező személyek. Ők együtt a legalkalmasabbak az innovációra, majd az újítások sikeres alkalmazására.

3dnyomtatas_lego0.jpg

A LEGO közel két évtizede használja a 3D nyomtatást. Elsősorban prototípuskészítésre és új termékek fejlesztésére, de aWi3DP-hez történt csatlakozással a technológia még több lehetőségét szeretnék kiaknázni, és a mostaninál is rugalmasabb gyártófolyamatokban gondolkoznak.

„Nem titok, hogy sokkal kevesebb nő tanul mérnöknek, mint férfi, tehát ez nem egy tipikus additívgyártás-probléma. Ugyanakkor, mivel az additív gyártás viszonylag új szakterület és iparág, a rés még látványosabb. A különbség akkor is érzékelhető, amikor különféle területekre veszünk fel új munkaerőt, például az inkább design-központú pozíciók több nőt vonzanak, mint a mérnökhelyek. Ennek a nemek közötti résnek az áthidalása, és a letehetségesebb női munkaerő bevonzása a feladatunk” – nyilatkozta Ronen Hadar, a LEGO Csoport egyik vezetője.

A cég természetesen nemcsak a nemek közötti egyensúlyra, hanem kulturális sokszínűségre is törekszik, és ehhez a világ minden pontjáról keres megfelelő személyeket. Hamarosan kiderül, hogy mennyire működnek ezek a törekvések, a 3DP részleg mindenesetre folyamatosan és gyorsan gyarapszik, mint ahogy a területi alkalmazások száma is.

Címkék: trendek Lego

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr717806829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása