HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

MakerBot: újabb együttműködés a 3D nyomtatás oktatásáért

ferenck 2022.03.01. 08:00

A MakerBot összeállt a kaliforniai nonprofit Steam Alapítvánnyal, hogy az Egyesült Államokban minél több diák ismerje meg a 3D nyomtatást.

Az alapítvány neve a STEM művészetekkel kiegészített változatára, a STEAM-re, azaz a tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák és a matematika oktatására utal. A 3DP tanítását a kindergartenektől a középiskolák utolsó osztályáig, minden nebuló-korcsoportra igyekeznek kiterjeszteni.

A diákok által vezetett alapítvány ingyenesen látogatható workshopokat szervez, 3D nyomtatás mellett robotika, grafika és kódolás szerepel a kínálatukban. Programokat is dolgoznak ki, amelyekkel a 3DP-t igyekeznek bevezetni az iskolai tantervekbe.

3dnyomtatas_steam.jpg

Aadhav Prabu és Akshar Raikanti, a két vezető évek óta oktatja a technológiát. Középiskolás koruk óta foglalkoznak vele, és máig komoly inspirációt jelent számukra, hogy akkori diáktársaikat nagyon érdekelte a 3D nyomtatás. Amikor egy klubot üzemeltettek, mindkettőjüket meglepte, hogy a tanulókat mennyire lekötötte a Replicator+.

Sokuk akkor látott először 3D printert, és innen jött az alapítvány ötlete, hogy minél több diák ismerje meg, használja, szeresse a technológiát.

„Örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a 3DP oktatása iránt hozzánk hasonlóan elkötelezett MakerBottal” – nyilatkozta Prabu.

A MakerBot printerek és anyagok adományozásával támogatja az alapítvány munkáját, programjait.

A STEAM-oktatás komoly eredményeket ért el, egyre több diákhoz juttatja el a csúcstechnológiákat az utóbbi időben, ami olyan „küldetéstudatos” személyeknek köszönhető, mint az alapítvány két vezetője.

Tavaly ősszel 3DP tábort is szerveztek, és virtuális platformot biztosítottak az ország bármely részén élő érdeklődő tanulóknak. Kapcsolatba léptek egymással, együttműködések alakultak ki, közös projekteket dolgoztak ki, tapasztalataikat megosztották egymás között.

Az alapítvánnyal együttműködő MakerBot termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: oktatás MakerBot FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr116818878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása