HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Automatizáció és intelligens technológiák a 3D nyomtatásban

ferenck 2022.02.28. 08:00

Az additív gyártás fejlődésével teljesen egyértelművé vált, hogy az automatizáció és az intelligens megoldások kulcsszerepet játszanak a technológia jelenében és jövőjében. Ezek a megoldások egyértelműen javítanak a 3D nyomtatás lehetőségein, nagyobb konzisztenciát, méretezhetőséget és hatékonyságot biztosítanak.

Tuan TranPham, az Azul 3D egyik vezetője szerint az automatizáció és az intelligens technológiák az AM szélesebb körű elterjedésének meghatározó hajtóerői.

3dnyomtatas_automatizalas_1.jpg

„Egyre több 3D nyomtatónak lesz szeme (gépi látás, helyszíni monitoring) és agya (gépi tanulás). Az elképesztő mértékben automatizált utófeldolgozó felszerelések a legizgalmasabb új lehetőségeket hozzák ki a technológiából” – nyilatkozta.

Az utófeldolgozás automatizálása egyértelműen az egyik legfontosabb trend. Minél több cég nyomtat közepes és nagymennyiségben, annál jobban nő az igény a skálázható utófeldolgozás és a teljesüzemes automatizációs megoldások iránt. A fejlett gépi tanulás és a vizuális technikák (gépi látás) a mostaninál konzisztensebb gyártáshoz vezetnek.

Az exponenciálisan növekvő „kiegészítő” technológiák, mint például a végtelenbe tartó számítási kapacitások, a mindenhol jelenlévő érzékelők és az egyre gazdaságosabb robotok szintén újradefiniálják a 3D nyomtatás lehetőségeit.

Ezek a technikai lehetőségek és a körkörös gazdasági közeg együttes hatására a termékek életciklusa is pozitív irányban változk.

A Materialise szerint az intelligens adatok, mint digitális gyártómegoldások, hihetetlenül fontossá váltak az additív gyártás fejlődésében. Az egyesített digitális gyártókörnyezetek nagyobb hatékonyságot, ismételhetőséget, skálázást és kontrollt garantálnak, viszont közös erőforrások és nyelv kell hozzá – és ez az adat. Az adat szerepe folyamatosan értékelődik fel, most még nem is látjuk át teljesen, hogy milyen mértékben befolyásolhatja (többféleképpen, minőségileg és mennyiségileg is) az AM jövőjét.

Címkék: trendek jövő mesterséges intelligencia ipar Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1916807534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása