HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyerektorzókkal figyelmeztet mentális problémákra az UNICEF

ferenck 2022.02.10. 08:00

Az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF megbízásából a barcelonai Domestic Data Streamers kreatív ügynökség különleges szobrokat készített.

A tavaly év vége felé Párizs utcáin bemutatott tíz nyomtatott torzóból álló installáció nem meglepő módon gyerekeket ábrázol, a kiindulópont viszont annál meglepőbb: az UNICEF sokkoló számokat kapott franciaországi gyerekek mentálhigiéniai problémáiról, a pandémia pedig csak fokozta a szorongást, a depressziót stb. Ezt örökítették meg.

3dnyomtatas_unicef.jpg

A világjárvány által elszabadult érzések a már nem a járvány meghatározta hétköznapokban is éreztetik a hatásukat. Az UNICEF és a Domestic Data Streamers teljesen egyetértett abban, hogy a jelenségre minél többek figyelmét fel kell hívni.

A tíz gyerek torzója tíz mentálhigiéniai problémát jelenít meg. Jelenleg összesen százezer, tizenöt és huszonnégy év közötti francia fiatal szenved ezektől a betegségektől.

„Általában királyok és királynők, idős személyek és hódítók előtt tisztelgünk. Aztán azt gondoltuk, hogy szép ötlet a pandémia alatti nehéz körülmények között különösen sokat szenvedett fiatalok, gyerekek előtt is tisztelegni” – nyilatkozta Martina Nadal, a Domestic Data Streamers egyik vezetője.

A szobrokat három napra vitték ki az utcára, hogy a járókelők szembesüljenek a mentális megbetegedések társadalmi stigmáival, és mindenki számára egyértelművé váljon: ezek a problémák az összes korosztályt érintik. Az installáció nemcsak a nyilvánosságnak, hanem a kérdéskörrel foglalkozó egészségügyi világrendezvény szervezőinek, döntéshozóknak is tetszett.

Az ABS-ből készült és világos színekre festett nyomatok mellett önkéntesek meséltek történeteket, beszélték el saját tapasztalataikat. A témák széles körét érintették: rasszizmust, online zaklatást, az iskolai órarend miatti stresszt, elidegenedést stb.

A színek mellett a sokszínűség, a változatosság megjelenítése miatt döntöttek, és persze azért is, mert hiába súlyos a téma, mégiscsak gyerekekről, fiatalokról szól.

Címkék: egészségügy szobrászat ABS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5216742404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása