HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2021-ben gyakrabban akadoztak az ellátási láncok, mint 2020-ban

ferenck 2022.01.03. 09:00

Az elosztott gyártás egyik úttörője, a Hubs (a korábbi 3D Hubs) ellátási láncokról készített anyaga alapján, a cégek 56 százaléka több problémát, időleges szakadást észlelt 2021-ben, mint 2020-ban.

2021-et számos kihívás jellemezte. A számítógépes chiphiány, a telített kikötők, és persze a Covid-19 által okozott logisztikai problémák, vagy az energiaválság jelentősen hátráltatták a gördülékeny termelést. A vállalatok folyamatosan keresték, de nem mindig sikerült megtalálniuk a megoldást.

Míg egyes problémákat kifejezetten nehéz előrejelezni, és így tervezni velük, összességében viszont robusztus és mozgékony ellátási lánccal csökkenthetők az alkalmi szakadások következményei.

3dnyomtatas_hubs.jpg

Globális viszonylatban, a vállalatok 98 százaléka tervezi, hogy megerősíti a gyártáshoz kapcsolódó ellátási/beszállítói láncot. 37 százalékuk viszont hiába tervezi, egyelőre még semmiféle intézkedést nem hozott ezen a téren (azaz csak a 63 százalék tett is valamit).

A hosszútávú stratégiát illetően, a cégek 57 százaléka tervezi a láncok diverzifikálását, szerintük ez a leghatékonyabb módszer az ellenállás növelésére.

A beszámoló szerzői kivizsgálták 2021 leginkább diszruptív eseményeit, hogyan alakultak ezek a szakadások, milyen ipari trendekhez kapcsolódtak, és milyen módszerekkel erősíthetők meg leghatékonyabban a láncok.

A 2021-es felmérésben 437, a 2020-asban 1281 szakember vett részt, 36 ezernél több céges, és 240 globális gyártópartner adatbázisát használták.

A legtöbb – még a Covid-19-nél is több – gondot az anyaghiány okozta. A cégek 75 százaléka tapasztalt külső szakadozásokat, míg 56 százalékuk szerint 2021-ben több volt a diszrupció, mint 2020-ban. A diverzifikáció mellett a nagyobb autonómia és transzparencia, az automatizáció növelése lehetnek még eredményes megoldások.

Címkék: trendek 3D Hubs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1016794236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása