HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bioalapú poliamidgyár nyílik Kínában

ferenck 2021.12.13. 08:00

A mintegy ötven országban közel húszezer személyt alkalmazó, Párizshoz közeli székhelyű, Franciaország mellett Észak-Amerikában és Ázsiában is kutatóközpontokat üzemeltető vegyipari globális óriás, az Arkema egyrészt ötven százalékkal növelni akarja a bioalapú poliamid globális gyártását – amelyben a 2022 közepén nyíló, Amino 11-et termelő szingapúri üzem lesz a főszereplő –, másrészt a kínai csiangszui létesítményükben a cég nyomtatásra használt legismertebb terméke, a Rilsan poliamid 11 porgyártásra alkalmas részleget alakítanak ki.

A kínai telephely 2023 első negyedévében nyitja meg a kapuit, azaz az Arkema ázsiai gyártókapacitása nem egészen két éven belül egész drasztikusan növekedni fog.

3dnyomtatas_arkema_1.jpg

A befektetés nyilvánvalóan növelni fogja a jelenleg Franciaországban gyártott anyagok iránti – egyébként jelenleg is igen komoly – ázsiai keresletet. A kiváló tulajdonságai és teljesítménye miatt világviszonylatban is elismert poliamid 11 teljes egészében megújuló ricinusbabból készül. Kemény, tartós, könnyű és többféleképpen felhasználható.

A felhasználási lehetőségek között kifejezetten munkaigényes, „nehéz” területek is akadnak, a folyamatosan növekvő piaci kereslet miatt pedig állandó innovációra van szükség. Tartós otthoni berendezésektől az energiatakarékos szállításig, a nyomatok elsősorban a fogyasztói, a gyártási szegmensnek és a légjármű-iparnak készülnek.

A por biojellege mellett, a projekt tökéletesen illeszkedik az Arkema például energiahatékony és amúgyis nagyon hatékony gyártófolyamataival jellemezhető, a fenntartható fejlődést gőzerővel elősegítő cégfilozófiájához.

A kínai üzem relatíve közel lesz a szingapúri Amino 11-hez. A cél az, hogy a régiót ne Franciaországból vagy a világ más részéről, hanem a térségen belülről lássák el a szükséges anyagokkal, és ez nyilvánvalóan meg is fog történni.

A mintegy 450 millió eurós régióbeli befektetés zöme a szingapúri üzemre megy, de a kínai gyártókapacitásokat is jelentősen növelik.   

Címkék: bio poliamid Kína Szingapúr nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5016720336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása