HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hardver és szoftver „mély” integrációja

ferenck 2021.11.16. 08:00

A BCN3D spanyol nyomtatógyártó felvásárolta a felhőszámítás-alapú kaliforniai additívgyártás-platform AstroPrintet. A felvásárlás eredményeként a platformon keresztül optimalizálják a printerek tevékenységét, javítják a felhasználói élményt, és a BCN3D szerint soha nem látott új funkciókat vezetnek be.

Az AstroPrint felhőalapú 3DP termékeket kínál: CAD tervezőfájlok tárolását, böngészőből működő szeletelőprogramokat, a printelést kezelő, a felhasználónak a munkamenet távolról történő monitorozását garantáló megoldásokat.

3dnyomtatas_astroprint.jpg

A platform 2013-as alapítása óta 130 országból kétszázezernél több regisztrált felhasználóval rendelkezik. Azért ennyire népszerű, mert nagyon sok FDM-géppel (például: MakerBot, Ultimaker, LulzBot stb.), köztük a BCN3D printereivel is kompatibilis.

Kérdés, hogy az akvizíció után is marad az AstroPrtint nyílt forrású hozzáállása, vagy sem.

A spanyol vállalat már be is jelentette, hogy saját nyomtatási lehetőségeinek kibővítése mellett új felhőalapú platformot tervez. Az AstroPrint független platform marad, és az ipar 4.0 felé mutató új funkciókkal fog bővülni. E törekvések jegyében az egyik alapítót, Daniel Arcoyot nevezték ki a BCN3D új szoftver-főmérnökévé.

Arcoyo elmondta, hogy izgatottan várják szoftveres megoldásaik és a BCN3D hardverének „mély” integrációját. A BCN3D felhőalapú szolgáltatása egyébként hasonlít a Markforged tizenkétezer rendszert összekapcsoló ipari Digital Forged platformjára, vagy a lengyel Zortrax tavaly indított inCloud rendszerére.

Címkék: szoftver Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1016693998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása