HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott barakk amerikai katonáknak

ferenck 2021.10.18. 08:00

A 3D épületnyomtatásban egyre fontosabb szerepet játszó austini ICON bemutatta az amerikai hadsereg texasi divíziójával közösen kivitelezett legújabb munkáját, egy több mint 350 négyzetméter alapterületű barakkot, Észak-Amerika legnagyobb printelt szerkezetét.

A kapuit még az ősz folyamán megnyitó, a Logan Architecture által tervezett barakkban összesen 72 katona szállásolható el. A nyomtatáshoz az ICON Vulcan építőtechnológiáját használták, a szerkezeti munkákat a Fort Structure végezte.

3dnyomtatas_icon1.jpg

A Vulcant korábban is alkalmazták a hadiiparban, harci járműveket álcázó, elrejtő szerkezeteket nyomtattak vele, haditengerészeket tanítottak be a rendszer kezelésére.

3dnyomtatas_icon0_1.jpg

A barakkot nemcsak saját technológiával, de saját építőanyagból is alakították ki. A cég célja az építőipar fenntarthatóbbá tétele, és közben persze a hatékonyság növelése is. Ezek a barakkok sokkal tovább – mivel betonból készültek, évtizedekig – kitartanak, mint bármelyik ideiglenes. Biztonságos és kényelmes lakóalkalmatosságok a kiképzésen, gyakorlatozáson részt vevő bakáknak.

3dnyomtatas_icon_2.jpg

A technológia mobilitása szintén fontos a hadsereg számára. Létfontosságú, hogy a katonáknak otthon és külföldön is gyorsan és eredményesen felépítsenek házakat, barakkokat és más szerkezeteket. Eleve úgy számolnak, hogy a jövőben ideiglenes telepeket stb. 3D nyomtatással kiviteleznek.

Az ICON elégedett az együttműködéssel, úgy látják, hogy az építőiparban paradigmaváltás veszi kezdetét, és bizakodnak, hogy technológiájuk nemcsak az USA-ban, hanem az egész világon elterjed. Megvan rá az esélyük, mert a Vulcannal humanitárius és katasztrófa utáni tevékenységekhez is gyorsan és relatíve olcsón nyomtathatnak különféle szerkezeteket. Mivel ezeknek a feladatoknak a jelentős részét katonák végzik, valószínűsíthető a cég és az amerikai hadsereg hosszútávú együttműködése.

Címkék: beton építőipar épületnyomtatás katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr716663332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása