HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hivatalos állásfoglalás a 3D nyomtatás használatáról az amerikai hadseregben

ferenck 2021.09.09. 08:00

Az amerikai hadsereg évek óta egyre intenzívebben használja a 3D nyomtatótechnológiákat. Míg a 2010-es évek elején csak szórványos fejlesztésekről volt szó, addig ma már általános érvényű trendről beszélhetünk. Bebizonyosodott, hogy ezen a területen is az additív gyártásé a jövő.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma szintén így gondolhatja, mert hivatalos közleményt publikáltak a 3DP használatának összes hadseregen belüli aspektusáról, irányelveikről.

A technológiával át akarják alakítani a javító- és karbantartó munkákat, az ellátási láncokat, növelnék a logisztika hatékonyságát, az önfenntartást – az additív gyártásnak pedig természetesen készen kell állnia a hadiipari szolgáltatásokhoz.

3dnyomtatas_dod.jpg

Növelni akarják vele a minisztérium alá tartozó harci rendszerek lehetőségeit és fenntarthatóságát erősítő ipari bázisát, köztük az érintett kisvállalatokat is. Az ezirányú kutatásfejlesztéseket, a köz- és magán-együttműködéseket (PPP) szintén támogatják.

Arra is ügyelnek, hogy a 3DP-tervek, programok megfeleljenek az elvárásoknak, és a minisztérium ezekkel foglalkozó illetékesei a szükséges mértékben értsenek a technológiához, és ha kell, szakoktatásban, képzésben részesüljenek.

Az additív gyártás a hadsereg összes programjában fontosabb lesz, mint ma, és a cyber-fizikai infrastruktúra biztonságának megfelelő, a fegyverrendszerek teljes életciklusán keresztül működő szabványokat is dolgoznak ki rá.

A dokumentumban pontosítják a minisztériumhoz tartozó összes ügynökség szerepét. A Védelemlogisztikai Ügynökség például kialakít, karbantart és hosztol a jóváhagyott additívgyártás-adatsorokat és más forrásokat tartalmazó, a minisztérium átfogó adatkezelésén alapuló, az összes jogosultnak biztonságos hozzáférést, megosztást, vásárlást és licenszelési lehetőséget garantáló portált.

A minisztérium kötelékében történő 3DP-tevékenységek összehangolásával felgyorsítják az additív gyártás olcsó és hatékony használatát, az együttműködést és a szakmai tapasztalatok megosztását, miközben arra is ügyelnek, hogy a technológiafejlesztési befektetéseket megvédjék a stratégiai versenytársaktól.

Nagyon úgy tűnik, hogy a következő években a 3DP valóban az amerikai hadsereg egyik legfontosabb alkalmazott technológiájává válik.

Címkék: jövő katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4316644498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása