HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egy legendás játék apokalipszis utáni komputere 3D nyomtatásban

ferenck 2021.09.02. 08:00

A costume play-t rövidítő cosplay különleges előadó-művészet és persze szubkultúra is. Pontosabban szubkultúrák. A résztvevők általában filmszereplőket, anime-, manga-, képregény-, játékhősöket, rajzfilm-figurákat, jelmezeiket és kiegészítőiket magukon viselve megjelenítő kívülállók. A még mindig Ázsiában, különösen Japánban legnépszerűbb cosplay az utcai divatot is alakítja, de az exponenciális növekedés a Távol-Kelet mellett a földkerekség más térségeiben is érzékelhető. A cosplay szinte mindenhol a populáris kultúra szerves részévé vált.

A Pip-Boy az 1997-es legendás Fallout videojáték magunkon viselhető (wearable), természetesen fiktív, posztapokaliptikus komputere. Még a nukleáris világégés előtt a RobCo Industries gyártotta, funkciói az adott modell függvényében változtak. A játékban a cselekményvilágon belüli (diegetikus) eszköz, amellyel a gamer hozzáfér a menühöz, plusz a kelléktárát is kezelheti vele. 1997 óta a Fallout több változata megjelent, a negyedikhez telefonos appal használható Pip-Boy replika is járt, és vannak „csináld magad” (DIY) utánzatok is.

3dnyomtatas_cosplay_2.jpg

Tökéletes cosplay darab, még ha méret kisebb is a megszokottaknál.

De mi közük ezeknek a 3D nyomtatáshoz?

Az akcióalapú szerepjáték nagy rajongója, a német Svetlana Quindt és Benni Schwarz, két designer 2003-ban alapította a Kamui Cosplay-t. Jelmezeket és kellékeket terveznek, többek között a világ legnagyobb játékfejlesztői számára is: Blizzard Entertainment, Electronic Arts, Lucasfilm stb. Idővel alkotói eszköztárukba beépítették a 3D nyomtatást is. A technológiával munkáik változatosabbá, cizelláltabbá váltak.

„Még mindig szinte minden megalkotható hagyományos anyagokból, és a teljesen tiszta dolgokban mindig van valamiféle sárm. A 3D nyomtatás pedig nagyon jó erre. Igazi win-win helyzet: míg manuálisan építek valamit, addig a printerem is dolgozik egy másik tárgyon” – nyilatkozta Quindt.

Aztán eldöntötte, hogy megcsinálja a Pip-Boy utánzatát. Természetesen 3D nyomtatással.

A munkába Bennit és alkotótársa testvérét, Jacobot is bevonta. Az ötlet onnan jött neki, hogy a beszerezhető változatok túl nagyok voltak a csuklójára. A Zortrax M200 desktop nyomtatóval viszont teljesen egyedire alakítható, személyre szabható Pip-Boyt készítettek. ABS-t használtak hozzá, a nyomat fémes hatású és jóval könnyebb lett, mintha hagyományos technikákkal dolgoztak volna.

Címkék: játék cosplay ABS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3816626988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása