HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új fém nyomtatóanyagok egy különleges technológiához

ferenck 2021.09.01. 08:00

A fejlett fém, kompozit és kerámia nyomtatóanyagok kutatására és fejlesztésére specializálódott coloradói Elementum 3D hidegfúvásos fémnyomtató technológiával működő gépet szerzett be az ausztrál SPEE3D-től. A printerrel tovább bővíthetik jelenlegi kínálatukat, szolgáltatásaikat.

Bizakodnak, hogy technológiájukkal és szakértelmükkel kielégítik a terület folyamatosan növekvő, az egyre több nyomtatóanyag iránti igényeit. Eddig nem dolgoztak hidegfúvásos technikával, az új printer beszerzésével viszont egyértelmű a cél: új anyagokat fejlesztenek, illetve a meglévőket alkalmazzák a SPEE3D gépeire.

Ezzel ügyfeleiknek szélesebb körű választékot kínálnak.

elementum.jpg

A nagyméretű WarpSPEE3D gépen maximum 1000x700 milliméter átmérőjű fémtárgyak is nyomtathatók egyszerre, évente pedig akár három tonna is. Az Elementum egész biztosan gyors és költséghatékony megoldásokat tud kitalálni rajta.

Elsősorban a védelmi, a légjármű- és a járműiparra, az olaj- és gázszektorra, valamint a bányászatra, lényegében olyan iparágakra gondolnak, amelyekben alapkövetelmény a csúcsminőség.

A SPEE3D szintén elégedett az együttműködéssel.

„Izgatottan várjuk a közös munkát egy olyan úttörő vállalattal, mint az Elementum 3D. Additív gyártás és anyagtudományi szakértelmükkel a hidegfúvós technika a 3D nyomtatás rivaldafényébe kerül, és több iparágban megváltoztatja az alkatrészgyártás módját” – nyilatkozta Byron Kennedy vezérigazgató.

Összehasonlításként: vállalata fémnyomtatói százszor, egyes esetekben ezerszer gyorsabbak a „hagyományos” fémnyomtatóknál. Inkább percek, mint napok vagy hetek alatt printelhetők rajtuk ipari minőségű darabok. Sokak szerint ezek a világ leggyorsabb és leginkább költséghatékony 3D nyomtatói. Az ausztrál hadsereg is tesztelte őket, és bebizonyosodott, hogy nemcsak ipari környezetben, hanem „terepen” is működnek.

Címkék: ipar nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5416640266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása