HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fokozza 3D nyomtatási tevékenységét Musk cége

ferenck 2021.08.17. 08:00

Az Elon Musk által 2002-ben alapított SpaceX több űrhajózási mérföldkővel írta be nevét a történelemkönyvek lapjaira, és vált világhírűvé.

A Falcon rakétákat, a Dragon űrhajót és a Starship rakétarendszert jegyző cég a kezdetektől az űrhajózás költségeinek leszorításán, a Mars gyarmatosításának és a bolygóközi élet feltételeinek megteremtésén dolgozik.

3dnyomtatas_spacex_1.jpg

Az első magántőkéből megvalósult folyékony üzemanyagú rakétaként, a Falcon 1 érte el a világűrt. Első magáncégként, a SpaceX 2010-ben saját fejlesztésű űrhajót – a Dragont – állított Föld körüli pályára, majd juttatott vissza a bolygóra. 2012 májusában, ismét első magáncégként, űrhajót küldött a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). Falcon 9 rakétájuk sikeresen repült és landolt, állított Föld körüli pályára műholdat.

A NASA-val személyszállításra alkalmas űrhajó fejlesztésére kötöttek szerződést, és a folyamatban lévő Starlink projekt, a közvetlen elérésű globális műholdas internetszolgáltatás szintén a SpaceX nevéhez fűződik.

Musk cége eddig is használt 3D nyomtatókat, most viszont additív gyártótevékenységük szignifikáns mértékű, gyors bővítése mellett döntöttek. A döntés szellemében a mérnöki fejlesztéseket és a 3DP csapatot, a gyártóhardver beszerzését, kiszállítását irányító AM menedzsert keresnek.

Az additív gyártást egyre markánsabban használják az űriparban, a tendencia évről évre erősödik. A SpaceX összes üzemében növelni akarja a technológia alkalmazását. A leendő menedzsernek módszereket kell kidolgoznia a gyártófolyamatok javítására, módosítania kell a fejlesztési stratégiákon, és persze a cég jelenlegi célkitűzéseinek bővítését is elvárják tőle.

Ütemezés-optimalizálás, jobb végtermékek, minőségi hibák megszüntetése, árcsökkenés, gyors utófeldolgozás, szakemberek mentorálása, technikai specialisták által vezetett biztonsági kezdeményezések – kb. „csak” ennyit kellene még megvalósítania.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9616634724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabelais · nacifacebook.blog.hu 2021.08.18. 09:20:05

Elon Musk 1 idióta. A legtöbb hibás indítást és landolást az ő cége produkálta. 3D nyomtatással úrtechnológiát csinálni eszement hülyeség. Pont ilyen idiótaság a Tesla is, amelyik nem véletlenül balesetel minden hónapban egy oltárit.

nemecsekerno_007 2021.08.18. 09:57:42

Azokra az űrhajókra majd ti se fértek fel, mint most a csóró afgánok a repülőkre.

Hiába vesztek Tesla-t.

:))))))))))))
süti beállítások módosítása