HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Több nőt a 3D nyomtatásba!

ferenck 2021.06.25. 08:00

Az elmúlt évek szignifikáns változásai ellenére még mindig aránytalanul kevés nő dolgozik az úgynevezett STEM területeken, azaz tudományos, technológiai, mérnöki és matematikusi munkakörökben, illetve a globális techszektor vezető pozícióiban. Az 1970-es alig 8 százalék után ugyan jól hangzik a 2019-es 27, de az alulreprezentáltság megmaradt, csak a mértéke csökkent.

A New York City székhelyű MakerGirl több oktatási programmal igyekszik változtatni ezen az állapoton, próbálja megszüntetni a nemek közötti szakadékot (gender gap). Legutóbb az additív gyártással foglalkozó PrintParts vállalattal dolgoztak ki izgalmas 3DP programokat, hogy fiatal lányok megismerkedjenek a technológiával.

3dnyomtatas_makergirls.jpg

Nyáron kétszintes oktatást kínálnak. Az első virtuális és bevezető jellegű, a második egyhetes workshop, táborban.

2020-ban a járvány miatt elterjedt a távoktatás. A MakerGirl sikeresen talált ki, adaptált programokat az online térre, a korábbiakhoz képest nőtt is a résztvevő lányok száma, 93 órán 28 szövetségi állam és az USA-n kívüli három másik ország 566 érdeklődője volt jelen. Idén az ezret tűzték ki célul; a képzés pedig teljesen ingyenes.

Mary Hadley, a MakerGirl vezérigazgatója elmondta, hogy a szokatlan helyzet ellenére, valóban sikeres volt az átmenet, a legváltozatosabb hátterű lányokat és mezőgazdasági régiókat is elértek.

A manhattani PrintParts on-demand prototípuskészítés, kisszériás gyártás, próbaminták előállítása mellett tervezési tanácsadást és minőségbiztosítási szolgáltatásokat is kínál. Többféle 3DP technikára (DLP, FFF, SLA) specializálódtak, kompozitokkal, termoplasztikus anyagokkal egyaránt foglalkoznak.  Küldetésüknek tartják, hogy a vásárlók minél olcsóbban jussanak hozzá egyéni ízlésüknek megfelelő nyomatokhoz.

A cég nemcsak állja a nyári programban résztvevő tanulók költségeit, hanem szponzorálja is az összes kapcsolódó 3DP-szolgáltatást. Bizakodnak, hogy a jövőben több hasonló projektben vesznek majd részt.

Címkék: oktatás Maker kultúra

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9316601546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.06.25. 17:09:11

Nem tudom mi a fenéért jó a nemi alapú diszkrimináció. Ha valaki STEM területre akar menni, a saját képességein és vágyain kívül a kutya nem tartja vissza. De miért kell olyanokat rábeszélni egy pályára, akik amúgy maguktól nem mennének oda? Pláne nemi alapon? Akkor most kellene óvóbácsi, férfi mûkörömépítõ, stb. szeánszokat is rendezni, hogy a kisfiúkat nõi pályákra irányítsák?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.06.25. 17:27:37

@midnight coder: A diszkrimináció mindig ott kezdődik, hogy valaki számon tartja, hogy ki nő, ki férfi, ki egyéb, ki fekete, ki fehér, kisárga. Ezek állítólag egyenrangúak, és foglalkoznunk sem kellene azzal, hogy ki miféle. Ha mégis foglalkozunk vele, akkor már megkülönböztető jegyként vesszük számításba a tabufogalmakat.

Egyébként az nem baj, ha a lányoknak megmutatják ezeket a dolgokat, jó munkaerő közülük éppúgy jöhet, semmi sem zárja ki. De mielőtt a százalékokat kezdjük számolgatni, kezdjük ott, hogy hány lány _akart_ volna ilyen munkát, csak nem engedték neki. Mert ha csak azért van sok férfi, mert ők jelentkeznek, akkor hagyjuk a százalékokat.
süti beállítások módosítása