HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A jövő belsőépítészete

ferenck 2021.06.15. 08:00

A nyomtatott építészeti és belsőépítészeti termékekre specializálódott amszterdami Aectual a neves svájci műszaki egyetemmel, az ETH Zürichhel együttműködve új terméksorozattal, egyedire kialakítható akusztikus panelekkel állt elő. A paneleket teljes egészében újrahasznosítható, növényi eredetű anyagokból készítették.

Kereskedelmi és lakókörnyezetbe, mindenféle térbe illenek, tervezésükkor arra törekedtek, hogy a visszhangot és más zajokat csökkentve, segédkezzenek nyugodt közegek kialakításában.

3dnyomtatas_akusztika2.jpg

Ugyan masszív 3D printereken alakították ki őket, de szerencsére méretezhetők, és nemcsak méretükben, hanem stílusukban is a megrendelő igényei szerint alakíthatók.

Az akusztikus visszaverő panelek tervezői elképzelésének alapját természetes formák, hullámok és fodrozódások adják. A speciális szerkezetet az adott térhez igazítják, felületét parametrikusan dolgozták ki, hogy a hanghullámokat arányosan szórja szét, lágyítsa a kemény hangokat. A hanghullámok akár 50 százalékát is képesek elnyelni.

3dnyomtatas_akusztika.jpg

A hangok ugyan nem láthatók, de akusztika és építészet szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Egy helyiség geometriája és akusztikai tulajdonságai abszolút összefüggenek.

A növényi eredetű műanyagból gyártott nyomtatott panelek egyik nagy előnye, hogy előállításuknál nincs hulladék, és ha már nincs szükség rájuk, újrahasznosíthatók. Az elhasznált matériából teljesen új tárgyak printelhetők.

3dnyomtatas_akusztika0.jpg

Az alkotók elmondták, hogy az Aectual küldetése a digitális tervezéssel és gyártással létrehozott kívánság szerinti (on-demand) intelligens megoldások a nagyközönség számára.

A panelek a vállalat webshopjában rendelhetők meg, jelenleg két színben. Száz négyzetméternél nagyobb projektekhez speciális tervet dolgoznak ki.

Címkék: építészet lakberendezés innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2516589654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása