HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mélytanulás segíti az áramkörök nyomtatását

ferenck 2021.04.27. 08:00

Az izraeli Nano Dimension elektronikai termékek nyomtatásával foglalkozik, a cég DragonFly printere biztosítja a következőgenerációs tervezési módszerekkel való kísérletezést, lehetővé teszi hagyományos eljárásokkal megvalósíthatatlan darabok kivitelezését.

Szenzorokat, áramköri lapokat, rádiófrekvenciás űrrendszereket, dolgok internete (Internet-of-Things, IoT) eszközöket printeltek már vele. Több iparágnak, akadémiai és kutatóintézeteknek, védelmi, légjármű-ipari, robotika, biotech és önvezető járműveket fejlesztő cégeknek egyaránt dolgoznak.

Április 20-án bejelentették a gépi tanulásban, azon belül is a mélytanulásban (deep learning) fontos szerepet játszó DeepCube felvásárlását. A Nano Dimension célja, hogy gépeiket mélytanulás-alapú mesterséges intelligencia működtesse.

3dnyomtatas_gepitanulas_1.jpg

Mivel elektronika-nyomtatásban a DragonFly az etalon, és lényegében az egyetlen „egyetemes” printer, az MI nyilvánvalóan a 3DP szempontjából úttörő területen fog tevékenykedni.

A DeepCube technológiájának több szabadalmaztatott algoritmusa jelentős mértékben javítja az adatelemzést, míg az emberi agy feldolgozó tevékenységét valamelyest utánzó mélytanulással a szoftver hatékonyabban elboldogul az adatokkal, talál és formál a döntéshozásban segítő mintázatokat.

A program bármely hardverre telepíthető, a gépteljesítményt megtízszerezi, a memóriaszükségletet pedig csökkenti. A Nano Dimension a mostaninál is modernebb, a nyomtatott áramkörök (Printed Circuit Boards, PCB) és a félvezető integrált áramkörök közötti szakadékot áthidaló technológiák kidolgozását tervezi vele. A DeepCube szakemberei ezért csatlakoznak a céghez. Szakértelmükre eddig is a Nano Dimension ügyfélköréhez hasonló területeken (védelem, akadémia stb.) volt igény, úgyhogy ezen a téren nem lesz sok változás számukra.

Eli David főmérnök el is mondta, hogy izgatottan várják a munkát, fejlett mesterségesintelligencia-technikáikkal hozzá akarnak járulni az ipar 4.0 felpörgéséhez, a teljes additív gyártószektor forradalmasításához.

Következőgenerációs gépeivel a Nano Dimension is pontosan ugyanezt, az egész ellátási lánc környezetbarát digitális irányítását, az elosztott digitális gyártási alkalmazásokat szeretné megvalósítani. Folyamatosan tanuló mesterséges intelligenciával a printerek felismerik és korrigálják hibáikat, javítanak a munka hatékonyságán, az előállított termékek minőségén.

Címkék: jövő elektronika mesterséges intelligencia áramkör innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10016511178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása