HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtatáshoz fejleszt lézereket a Roszatom

ferenck 2021.04.08. 08:00

Az Összorosz Technikai Fizika Kutatóintézet (VNIITF) mérnökei 200, 400, 700 és 1000 wattos lézere-prototípusokat fejlesztettek SLM (szelektív lézeres olvasztás) alapú 3D nyomtatókhoz.

A fejlesztést a Roszatom Additív Technológiák (RusAT) felügyelete mellett végezték.

A RusAT a nukleáris technológiai világpiac egyik főszereplőjéhez, a technológiai lánc minden szintjét, az uránbányászattól az atomhulladék-gazdálkodásig reprezentáló, összesen kb. 350 céget működtető, 250 ezer személynek állást adó Roszatomhoz tartozik.

3dnyomtatas_rosatom_1.jpg

A tesztek után a modelleket a RusAT moszkvai Additív Technológiai Központjába küldik, ahol a RusMelt 300M és 600M printerekkel további teszteket végeznek rajtuk.

Maga a RusAT az additív technológiák és a nukleáris ipar fúzióján dolgozva, négy területre összpontosít: 3D printerek és alkatrészek gyártására, nyomtatóanyagok és fémporok előállítására, 3DP rendszereket működtető, integrált szoftverek fejlesztésére, 3DP szolgáltatásokra és a hozzájuk kapcsolódó tevékenységekre (additív technológiák bevezetése a gyártásba stb.).

2021 végéig, az állami szabványokkal összhangban, elvégezik a komplex tesztsorozatot, majd felkészülnek a sorozatgyártásra.

„A lézerrendszer, a gépalkatrészek és a szoftver mellett, az SLM printerek kulcskomponense. Az újonnan létrehozott lézerek lehetőséget teremtenek, hogy a Roszatom maga végezze az egész fejlesztést. Az üzleti stabilitás és a külső beszállítóktól való függetlenség miatt van szükség rá. Sőt, a jövőben lézertermékekkel kapcsolatos megrendeléseknek is eleget tudunk tenni” – nyilatkozta elégedetten Mikhail Turundaev, a RusAT vezérigazgatója.

Címkék: lézer atomipar fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1416492412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása