HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Növekedés várható a nyomtatott implantátumok piacán

ferenck 2021.03.16. 08:00

Az egészségügyi szektor rengeteg megpróbáltatáson esik át, és a Covid-19 világjárvány több előtte is gyengének vélt pontját tette egyértelművé. A beszállítási lánccal például most különösen sok a probléma. 3D nyomtatótechnológiákkal évek óta igyekeznek megoldást találni ezekre a negatívumokra, a pandémiával pedig újabb lökéseket kapott, nagyon felgyorsult a folyamat.

Additív gyártással mindenféle méretre, igényre van lehetőség: egyedi orvosi műszerek, anatómiai modellek, sebészeti útmutatók alakíthatók ki vele. Műtétek jobban előkészíthetők, a sebész időt spórol meg, amivel jelentősen csökken a hibázás kockázata. A beteg alakjára dolgozzák ki a megoldást, például a testéhez teljesen passzoló implantátumokat.

3dnyomtatas_implantatumok.jpg

A nyomtatott beültetések piacát nagymértékben befolyásolja a transzplantációk, átültetett szövetek és ízülethelyettesítések száma. A személyre szabott, nyomtatott beültetésekkel csökken a fertőzés veszélye, hamarabb rendbe jönnek a csontok, komfortosabban érzi magát a páciens. Nem véletlenül, mert az implantátum könnyebb, tartósabb, jobban alkalmazkodik a csontok formájához, mintha hagyományos módszerrel készült volna.

A Precedence Research piackutató és tanácsadó cég ezekről a beültetésekről készített felmérést. Megállapították, hogy a 2020-ban 1,5 milliárd dolláros üzlet, évi 19 százalékos átlagnövekedéssel, 2030-ra 9 milliárdos piaccá válik.

3dnyomtatas_implantatumok0.jpg

A növekedés egyik hajtóerejét, az ortopédiát különösen meghatározza a 3DP, a 2021 és 2024 közötti 25 százalékos emelkedés kb. 1,94 milliárd dollárt generálhat. A nyomtatóanyagok fejlődése szintén a piaci nyereséget növelő fontos tényező.

Az ortopédiában a polimeres és a fémes nyomatok egyaránt elterjednek, a fellendülés a gerincműtétekre is kihat.

A fogászati és a koponya-beültetések szintén fontos alkalmazások, sok kapcsolódó műtéttel. A tanulmány alapján a lézeres porágy-fúzió, az elektronsugaras olvasztás és az úgynevezett material jetting lesznek a legfontosabb technológiák.

A mai piacot Észak-Amerika dominálja, a bevételek 30 százaléka ott generálódik. Kínának, Indiának és Japánnak köszönhetően, 2022-re az Ázsia-Csendes-óceáni térség lesz a második legfontosabb régió.

Címkék: trendek jövő felmérés orvosi implantátumok nyomtatóanyagok koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr716459492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása