HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Markforged printerek a michigani gyártóiparban a Covid-19 ellen

ferenck 2021.01.11. 08:00

Az ipar 4.0 törekvésekkel foglalkozó Autonomous Alley tudásközpont által vezetett DIAMOnD projekt keretében, a Markforged michigani gyártóknak juttatott 3D nyomtatóiból. A gépeket kifejezetten az ipar 4.0-ra való átálláshoz fogják használni.

Több mint 200 gyártóról van szó. A printerekkel első körben személyes védelmi felszerelésekhez készítenek tárgyakat, amivel kapcsolódnak a projekt egyik legkonkrétabb céljához: a Covid-19 elleni küzdelem részeként, pótolják az egészségügyi eszközökben tapasztalható hiányt.

Jelen állás szerint ennyi gyártóval ez a világ legnagyobb sürgősségi hálózata.

3dnyomtatas_diamondproject.jpg

Minden egyes printer blokklánc-szerűen működtetett, az Automation Alley által üzemeltetett, központi számítási felhőhöz kapcsolódik. Az Automation Alley a gyártók ellátási láncának hatékonyságát és rugalmasságát növelendő, választotta a Markforged 3DP platformját, amelyet a Microsoft Azul felhő-technológiájával kapcsoltak össze.

Nem ez az első eset, hogy Markforged gépeket vetnek be a pandémia ellen. Printeltek már orrtesztekhez darabokat, használták a cég anyagait, ráadásul a printerek az átlagnál gyorsabban dolgoznak, óriási potenciál van bennük.

Mint ahogy, az Autonomous Alley szerint, Michigan additív gyártószektorában is. Most az egészségügyi célú nyomtatás hatását figyelik, aztán más területek kritikus alkalmazásait fogják.

A projektben többek között öntőformák, folyékony és gáztermékek gyártói, automatizációs megoldásokat kínáló cégek vesznek részt. Sokak elmondása alapján, a Markforged printereket látva, fogták fel a technológia lehetőségeit.

„Vészhelyzetben hagyományosan a kormányok működtették az információt és a javakat elosztó hálózatokat. Ez az első sürgősségi hálózat, amely igény szerint gyártja a szükséges tárgyakat. Személyi védelmi felszerelések előállításáig a tömeges ellátási lánc rugalmasságáig, a kezdeményezés remekül szemlélteti, mire képesek a számítási felhőhöz kapcsolódó 3D nyomtatóhálózatok” – nyilatkozta Michael Kelly, a Markforged egyik vezetője.

A Markforged termékeit a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: egészségügy FreeDee Markforged koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr416377950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása