HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Villát nyomtattak az Egyesült Arab Emírségekben

ferenck 2020.12.16. 08:00

Az építészet évek óta a 3D egyik leglátványosabb alkalmazási területe, először Kínában printeltek házakat, majd a világ más pontjain, így magától értetődően Dubaiban is. Nem akármit, hanem stílszerűen jövőmúzeumot.

A technológiát azonban nem csak látványos és szenzációs épületprojektekhez használják. Latin-Amerikában például szegényebb rétegek lakhatási viszonyain szeretnének segíteni vele.

3dnyomtatas_uae_1.jpg

Az Egyesült Arab Emírségek közismerten mindent megtesz az additív gyártás népszerűsítéséért. Nagyléptékű állami beruházások, Dubai technológiai csomópont (hub) szerepben és hasonlók szerepelnek az agendájukban. Az ország ráadásul nemcsak a zászlóshajó Dubaiból áll, mert más részein szintén előszeretettel nyúlnak a 3D nyomtatáshoz.

E tendenciát szemlélteti, hogy a Közép-keleti Mérnöki Technológiák, a MEET (Middle East Eng. Technologies) nemrég fejezett be Sharjah emírségben egy villát. A nyomtatás mindössze két hétig tartott, a megnyitóra december 15-én, kedden került sor.

3dnyomtatas_uae0_1.jpg

A villa a Sharjah Kutatástechnológiai és Innovációs Park (SRTIP) területén található. A munkában a 3DP emírségekbeli térhódításában erősen érdekelt, helyszíni tréningeket tartó és más segítséget szintén nyújtó holland CyBe Construction is részt vett.

Az épület különlegessége, hogy ez az első nyomtatott villa, amelynek tervezőit egyértelműen megihlette az emírségek kulturális öröksége, erősen hatottak rájuk építészeti hagyományai. A kivitelezés a köz-, a magán és az akadémiai szektor hatékony együttműködését példázza.

Az építők környezetvédelmi szempontokról, a jelen és a jövő generációi számára rendkívül fontos tiszta energiaforrásokról sem feledkeztek meg – a villát ezért napenergia működteti. Nem meglepő módon, a legújabb napelemeket használják hozzá.

Az SRTIP az Egyesült Arab Emírségek szintjén is kiemelkedően teljesít az additív gyártásban. A régió egyetlen kutatóközpontja, ahol az összes 3DP technológiával „egy tető alatt” foglalkoznak. Az innováció és a tudomány promótálása mellett a természetes erőforrások ésszerű használatát és egy fenntartható ökoszisztéma megteremtésének lehetőségét látják benne.

Címkék: oktatás jövő építészet Egyesült Arab Emírségek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2416339394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása