HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megmondja a szoftver, min spóroljunk, ha nyomtatunk

ferenck 2020.11.17. 08:00

A 2017-ben alapított izraeli CASTOR a 3D nyomtatásban eligazodni és a költségek minimalizálásában segítő profi szoftvercsomagokat fejleszt. Eddig hármat dolgoztak ki.

A legalapvetőbb szolgáltatásokat tartalmazó Light a technológia új felhasználóit célozza meg. Tervek optimalizálásával, CAD fájlok elemzésével, az ideális nyomtatási módszer és anyagok kiválasztásával segíti őket.

A White Label haladó felhasználóknak javasol személyre szabott költségcsökkentő megoldásokat.

3dnyomtatas_castor_1.jpg

A legújabb, az Enterprise automatikusan azonosítja az összes kiadásminimalizáló lehetőséget. Több mint 30 ezer darabból álló adatbázist néz át, és az alapján tesz javaslatokat, például arra, hogy melyik résznek tenne jót egy újratervezés stb.

„A szoftvercsomaggal a komoly következményekkel járó apró változásokat is azonosító kifinomult eszköztárat kínálunk ügyfeleinknek” – jelentette ki a társalapító-vezérigazgató Omer Blaier.

Az Enterprise-t eleve azért fejlesztették, hogy megkönnyítsék a kisszériás gyártásban érintett 3DP vállalatok és mérnökeik életét. Az adatbázison alapuló programmal feleslegessé válnak a nyomatok fejlesztése közbeni költséges próba-hiba (trial and error) folyamatok.

A szoftver egyrészt automatizálja a költségcsökkentést, másrészt lehetővé teszi, hogy a felhasználó módosítson az adott darab bármelyik alapbeállításán. Az anyagtulajdonságoktól kezdve a potenciális működési problémákig, a raktározásig vagy a kiszállításig, ami érdekli, mindenről mindenkor visszajelzést – szerkezeti, anyag-, geometriai és pénzügyi elemzést – kap.

Például meghatározza a nyomat óhajtott vastagságát, és egy mindenre kitekintő profitelemzésben az optimális tulajdonságokról és a szükséges segédanyagokról kap javaslatokat. A szoftver ráadásul szimultán képes több darabot kezelni, felbecsülni a hibák valószínűségét. A felhasználó ezekből az infókból már tudja, hogy biztonságosan folytathatja a munkáját, vagy sem. Nem mellesleg sok-sok órát is megspórol, miközben az Enterprise maximalizálja a profitot.

Címkék: szoftver optimalizáció ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9716284984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása