HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szintet lép az utófeldolgozás

ferenck 2020.10.27. 08:00

Tűnhet ugyan másodlagos jelentőségűnek, a nyomatok printelést követő utófeldolgozása azonban ugyanannyira fontos, mint a végeredményhez vezető összes többi munkafolyamat.

A szegmensben egyre több a találmány, pezseg az innováció. A terület egyik specialistája, az AMT vegyi gőzöket kezelő technikáját pár hónapja szabadalmaztatták.

E tevékenységek másik élenjárója, a Buffalo (New York állam) székhelyű, beszédes nevű PostProcess Technologies a napokban kezdte forgalmazni a sztereolitográfia (SLA) utáni felesleges műgyantát eltávolító DEMI 4000 csúcsgépét. A géppel a manuális munkát kiváltó, teljesen automatizált utófeldolgozás felé tettek fontos lépést, és egyben a komoly keresletnek is igyekeznek eleget tenni.

3dnyomtatas_utofeldolgozas_3.jpg

890x890x635 milliméteres munkaterével, a cég legnagyobb merülő rendszere akár 1040 liter műgyantaoldó folyadékot is képes tárolni. A méretek alapján nem meglepő, hogy nagyobb és kisebb nyomatokkal egyaránt elboldogul. A rendszert a saját fejlesztésű AUTOMAT3D szoftver működteti. Ultrahanghullámokkal, örvényszivattyúval, speciális oldószerekkel dolgozik, ezekben fürdetik meg „tetőtől talpig” a nyomatokat, a műgyanta ideális mértékű és módszerű eltávolítása pedig vegyi és mechanikai energiák bonyolult kombinációja.

A szoftverplatformon keresztül a felhasználó egy sor előreprogramozott, teszteken bizonyított, konzisztens utómunkálatot garantáló „recepthez” is hozzáfér. A szoftver természetesen mesterségesintelligencia-algoritmuson alapul, az kontrollálja, vezérli a rendszer energiahasználatát, gyorsaságát és a hőmérsékletet, s felel egyben azért, hogy ne legyen törés és más hiba.

A cég szintén nemrég jelentette be együttműködésüket Észak-Amerika egyik legnagyobb fogtechnológiai laboratóriumával, a Great Lakes Dental Technologies-szel, nyomtatott fogászati termékek utómunkálatait, porok eltávolítását és a felületek megtisztítását fogják végezni.

Ezeket a folyamatokat szintén automatizálják. A PostProcess Technologies is mindent megtesz azért, hogy az ipar 4.0 minél előbb mindenki számára hasznot hozó valósággá váljon.

Címkék: műgyanta utómunkálatok sztereolitográfia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3516255842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása