HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyártásolimpia

ferenck 2020.10.02. 08:00

Különleges eseményre készül az amerikai légierő. A 3D nyomtatásban eddig még nem rendeztek olimpiát, de most már az is lesz.

A légierő egyik hivatala ugyanis bejelentette, hogy virtuális gyártóolimpiának (Advanced Manufacturing Olympics) ad otthont október 20. és 23. között, amelyre egyrészt már lehet regisztrálni, másrészt a regisztráció teljesen ingyenes.

Az online eseményen összegyűlnek a terület iparági, oktatási és kormányzati szakértői, és új megoldásokat próbálnak találni a fejlett gyártótechnológiák légvédelmi és úgy általában védelmi, azaz katonai alkalmazásaira.

3dnyomtatas_olimpia.jpg

Öt technikai versenyre is sor fog kerülni, amelyekben az additív gyártás és a „fordított tervezés” (reverse engineering) kitüntetett szerepet kap. A versenyek magukban foglalják a légierő előtt álló legnagyobb kihívásokat.

Az első nyomtatott részek innovatív technikákkal történő újraalkotása meglévő technikai adatcsomag (TDP) alapján. A másodikban 3D szkenneléssel és nyomtatással kell tervrajz nélkül pontosan újraalkotni tárgyakat. A harmadikban az additív gyártóipar további fejlődését biztosító új alumíniumanyagokat kell azonosítani és bemutatni. A negyedikben az „ellátási lánc maratonon”, a lánc kezelésére kell háborús körülmények között is működő „haladó” additív gyártáskoncepciókat kitalálni. Az ötödikben az új anyagokat és munkafolyamatokat szinkronba hozó fenntartható és gyorsan telepíthető megoldásokat kell kidolgozni, innovatív stratégiákat azonosítani.

Mindegyik versenyszámban lesz arany-, ezüst- és bronzérmes, jutalmuk 100, 50 és 40 ezer dollár.

A rivalizáló csapatokról egyelőre még nem lehet sokat tudni, a 2015-ben alapított minnesotai Origin 3DP startup viszont már jelezte, hogy beválogatták, és az ötödik versenyszámban vesz részt.     

Címkék: innovátorok katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1416222258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása