HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robottechnikával az ipar 4.0 felé

ferenck 2020.09.24. 08:00

A Szilícium-völgyi Orbital Composites startup diszruptív technológiák fejlesztésével igyekszik a 3D nyomtatást és a robotizált automatizációt újabb szintre emelni. Ez a szint a sokat emlegetett ipar 4.0.

Az additív gyártást és az automatizációt rendkívül könnyen programozható autonóm robotokkal képzelik el, a jelenlegi az elképzeléseikben szereplő printerek szintén robotokon alapulnak. A cég technológiái ezt a jövőt vetítik előre: ORB 1 nyomtatójuk és a hozzá kapcsolódó operációs rendszer nagyméretű végtermékek távgyártását teszi lehetővé.

A napokban bejelentették, hogy kutatásfejlesztési együttműködési megállapodást írtak alá az Oak Ridge Nemzeti Laboratóriummal (ORNL). Közös céljuk robotika-alapú új polimer- és kompozit additív gyártótechnológiák fejlesztése.

3dnyomtatas_orbital_composites.jpg

Az együttműködés az Orbital Composites tiszta polimeres és folyamatos szálnyomtatást biztosító ORB platformja és az ORNL anyagtudományi és 3DP nyomtatórendszerek felskálázási szakértelme köré épül.

Kutatásaik első körben kereskedelmi forgalmazásra alkalmas, előre gyártott nem sima felületekre nyomtató robotrendszerrel foglalkoznak. A gép több anyagot, folyamatosan printel. A polimer- és a kompozitalapú 3D nyomtatást kvázi „észrevétlenül” hozzák közös nevezőre más folyamatokkal. Az integráció az ipar 4.0-ába történő átmenetet jelenti.

Speciális gyártóeljárásaikkal és anyagaikkal jelentős mennyiségű anyagot és energiát spórolnak meg. Az együttműködés eredményeit több iparágban hasznosíthatják, módszereikkel korábban nem látott, hagyományos eljárásokkal kivitelezhetetlen komplex formák hozhatók létre.

„Különféle gyártófolyamatok integrálása, valamint a digitális és a fizikai tér fúziója komoly lépés lesz az ipar 4.0 implementálása felé” – nyilatkozta Vlastimil Kunc, az ORNL vezető kutatója.

Az Orbital Composites rendszerei tökéletesen szemléltetik a nagyléptékű, de precíziós és rendkívül gyors additív gyártás valósággá válását. A közös fejlesztések óriási előrelépést jelenthetnek a légjármű- és a járműiparban.

Címkék: jövő robot ipar innovátorok nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6816210700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása