HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyorsan fejlődnek a 3D nyomtatáshoz használt szoftverek

ferenck 2020.09.15. 08:00

Szoftver és hardver elképzelhetetlen egymás nélkül, önmagában nyilvánvalóan egyik sem működne. Egy szakterület „gyermekkorában” inkább a hardvert érezzük fontosnak, aztán, ha beérik, változik a helyzet.

Az additív gyártóipar piacvezető elemzőcége, a SmarTech Analysis legújabb anyaga alapján a 3D nyomtatótechnológiáknál ugyanaz történik, mint pár évtizede a számítástudományban: a szoftver és a hardver jelentősége lassan felcserélődik. Az additív megoldások elterjedésében és alkalmazásaiban a szoftver ma már ugyanolyan fontos, mint maga a rendszer. A változás teljesen törvényszerű.

Pedig a szakterületi programok fejlesztői hosszú évekig mondták, hogy a hardver lehetőségei lényegesen nagyobbak, mint az azt irányító, kontrolláló szoftveré. Ma a nyomtató alap, és az új programok határozzák meg a benne rejlő lehetőségek kihasználtsági szintjét. A gyártók által a gépekbe épített funkciókat egyre fejlettebb, sokoldalúbb szoftverekkel lehet optimalizálni.

3dnyomtatas_szoftver_2.jpg

A SmarTech Analysis első 3DP szoftverelemzése három éve készült. A mostaniban megállapították, hogy az eltelt időszak viszonylag rövid volt, de a változások annál drámaibbak.

Nőtt a működésük több paraméterében hagyományos gépekre emlékeztető printerek iránti igény, és az új programok kapcsolódnak ehhez a trendhez. Másrészt az additív szoftverlánc legmeghatározóbb szegmense beintegrálódik a vezető CAD (számítógépes tervező), PLM (termékek életciklusát kezelő) és CAE (számítógéppel segített mérnöki munka) platformokba.

2017-ben alig volt olyan használható generatív tervezőplatform, amely az additív folyamatokat is szakszerűen kezelte. Néhány kezdeti program fémjelezte csak a területet. Ma viszont „additív-intelligens” generatív csomagok sora áll a felhasználók rendelkezésére.

A fejlődés fontos eleme még, hogy több fejlesztő mesterségesintelligencia-megoldásokat integrál szoftverplatformjába.

Mindezek együtt lehetővé teszik, hogy az egyre fejlettebb hardverek a maximálist közelítő kihasználtságon működjenek, miközben korábban soha nem látott részletes tervek valósulnak meg rajtuk. Természetesen szoftveres segítséggel.

Címkék: trendek szoftver

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8916199238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása