HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártóközpont nyílik az észak-olasz Trentóban

ferenck 2020.07.20. 08:00

A Parma-székhelyű Lincotek globális gyártócég, többek között ipari gázturbinákban, a légjármű-iparban és orvosi műszerekben érdekelt. A három kontinens (Európa, Észak-Amerika, Ázsia) 16 üzemében, több mint 1100 személyt alkalmazó csoport az additív gyártásban (additive manufacturing, AM) is élen jár.

A technológiával 2006 óta foglalkoznak, fémgyártási és additív megmunkálási, tervezési tapasztalataikat igyekeznek közös nevezőre hozni, és hatékony megoldásokat kidolgozni az ügyfeleknek.  

A Lincotek Additive, a nagyvállalat AM részlege az észak-olasz Trentóban csúcstechnológiás ultramodern additív gyártóközpontot nyit. A komoly vákuumkemencével felszerelt, hitelesített hőkezelő eljárást is használó létesítményben titánalapú orvosi műszereket terveznek gyártani.

3dnyomtatas_lincotek.jpg

Az új központban megháromszorozzák a cég hőfeldolgozó kapacitását, elmondásuk szerint a titánban lévő lehetőségek és az új hőtechnológia együtt a kategóriájukban legjobb és abszolút megbízható termékekben fog hamarosan realizálódni.

De a központban nemcsak titánrészek megmunkálásával fognak foglalkozni, hanem egy sor új műszert is telepítettek, amelyekkel a fémporalapú additív gyártásban kívánnak az eddiginél is komolyabb eredményeket elérni. Várhatóan több új projektet indítanak el, és az AM alkalmazások hitelesítési potenciálját is tesztelik majd velük. Az ügyfelek mindenképpen jól járnak: felgyorsul a gyártás, hatékonyabb lesz a hitelesítés.

A cég elégedett, hogy több vállalat él 3DP szolgáltatásaival.

„Kimagasló teljesítményünk az additív gyártófolyamat mély technikai ismeretével magyarázható. Ez pedig az additív sorozatgyártást segítő szakértők által vezetett kutatásfejlesztésen és a hitelesítési lehetőségeken alapul” – magyarázza Winfried Schaller, a Lincotek csoport vezérigazgatója.

A vezérigazgató azt is elmondta, hogy komoly összegeket fektette a Tennessee állambeli Memphisben lévő üzemükbe, az amerikai egészségügyi piaci klienseiket onnan igyekeznek ellátni. 2019-ben Svájcban nyitottak 3DP innovációs központot, ott a gázturbinákra és légjármű-iparra összpontosítanak. A következő állomás Kína lesz.

Címkék: orvosi ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7416037158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása