HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hivatalosan is megnyílt a BMW additív gyártókampusza

ferenck 2020.06.29. 08:00

A BMW Csoport hivatalosan megnyitotta Additív Gyártókampuszát, ahol prototípusokat és szériatermékeket egyaránt előállítanak, 3DP kutatásokat végeznek, tréningeket tartanak a szerszám nélküli gyártásról, előkészítendő annak globális bevezetést.

A 15 millió eurós befektetéssel kialakított kampusszal lehetővé válik, hogy a BMW megszilárdítsa technológiai vezetőpozícióját az additív gyártás autóipari alkalmazásában.

Az utóbbi három évtizedben a BMW Csoport szerteágazó adottságokra tett szert, az új kampuszon dolgozó csúcstechnikákkal ezt a tudást igyekeznek bővíteni. Alkatrészek tervezése és előállítása ráadásul gyorsabb is 3D nyomtatással, mintha hagyományos megoldásokat használnának.

3dnyomtatas_campus.jpg

Tavaly kb. 300 ezer részt printeltek. A kampuszon 80 alkalmazott és 50 ipari rendszer dolgozik. Másik 50 rendszerük a világ különböző gyártópontjain tevékenykedik. Az innovatív partnerekkel, egyetemekkel való együttműködés meghatározó jelentőségű a cég számára, közösen próbálják felgyorsítani a 3DP alkalmazások térhódítását.

A kampusz előfejlesztő csoportja új anyagokat és technológiákat optimalizál cégen belüli széleskörű használatra. Az eddig rengeteg manuális munkát igénylő folyamatlánc automatizálására fókuszálva, a 3D nyomtatást ipari léptékben, hosszútávon is gazdaságossá igyekeznek tenni. A folyamatok kidolgozásánál a kutatási projektek különösen fontosak. Ezek egyike a sorozatgyártás automatizálásával foglalkozik, de a kampusz műanyagrészek előállításában szintén komoly terveket sző. Mindenféle gyártótevékenységüket természetesen a fenntarthatóság elveinek megfelelően tervezik, ami műanyagok esetében kiemelten fontos.

A kampuszon a cég dolgozóinak személyes konzultációt és tréningeket nyújtanak. Tervezőiktől azért lesz újfajta megközelítésmódra szükség, mert additív gyártással szinte bármilyen formájú tárgy elkészíthető, sőt, számtalan termék eleve csak ezzel a technológiával állítható elő.

A cégcsoport 1991 óta foglalkozik 3D nyomtatással, ma már az összes üzemében (szerte a nagyvilágban) használják is, nem egyszer ország-specifikus tárgyakkal.  

Címkék: oktatás BMW

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4515971052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása