HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Lélegeztetőgépekhez gyárt adaptereket a Formlabs

ferenck 2020.05.13. 08:00

A Formlabs a Covid-19 világjárvánnyá nyilvánítása óta alaposan kiveszi a részét a védekezésből. Arcmaszkokat, orrtamponokat stb. printeltek, most pedig megkapták az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalának (FDA) engedélyét BiPaP gépeket lélegeztetőgéppé alakító adapterek nyomtatására.

A Formlabs az első 3DP vállalat, amely megkapta az engedélyt az adapter nyomtatására.

3dnyomtatas_formlabs_4.jpg

„A Covid-19 pandémiát megelőzően, az FDI az elmúlt 30 évben csak kevés cégnek adott ki hasonló engedélyt. A mostani jelzi, hogy mekkora szükség van ezekre az adapterekre és a 3D nyomtatásra. A technológiával gyors iterációkra és új, innovatív orvosi műszerek prototípusainak elkészítésére nyílik lehetőség, lerövidül az ellátási lánc, lehetővé válik a helyi gyártás. Az ország kórházai is használhatnak Formlabs gépeket, és helyben, maguk nyomtathatják az adaptereket. Azaz, még a járvány által leginkább sújtott területeken is letölthetik a tervrajzot, majd a press gombbal elindítják a nyomtatási folyamatot” – nyilatkozta Max Lobovsky társalapító-vezérigazgató.

3dnyomtatas_formlabs0_4.jpg

A cég elmondása alapján Somerville-i (Massachusetts állam) üzemében 150 nyomtatón napi 3 ezer adaptert képes printelni, amelyeket aztán koronavírusos betegeket kezelő kórházakban fognak használni. Magukat a BiPaP adaptereket a Northwell Health, a legnagyobb New Yorki egészségügyi szolgáltató tervezte, és az egyik alvászavar kezelésére használt gépet működő és invazív (a szervezetbe beavatkozó) mechanikus lélegeztetőgéppé változtatja.

A Northwell Health 2018 óta dolgozik együtt a Formlabs-szal, ők tervezték a tömegtermelésre alkalmas orrtampont is. Az új adaptereket New York City kórházaiban máris használják.  

Az adapter műanyagból, 3D nyomtatással előállítható kicsi T-alakú részt tartalmaz. A Formlabs szándékai szerint a gépeket az ország több kórházának és kormányzati szervének fogják szétosztani. Azaz, a nyomatok New Yorkon túlra is eljutnak.

A Formlabs termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: orvosi FreeDee Formlabs koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1915660764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása