HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A koronavírus-járvánnyal átalakul az ellátási lánc

ferenck 2020.05.12. 08:00

A Covid-19-cel egyértelművé vált, mennyire törékeny a globális ellátási lánc. Több cégnél lépett fel hiány. Az okok változatosak: vagy kiesett egy beszállító, vagy nem jutott el hozzá az áru valamelyik tengerentúli országból stb.

Kiderült, hogy nehezen tartható az a modell, amelyben az anyagokat és az alkatrészeket is egyetlen forrásból szerezzük be. E felismerés tudatában elmondható, hogy a koronavírus még jobban belendítette a csúcstechnológiák, köztük a 3D nyomtatás lehetőségeit markánsabban kiaknázó negyedik ipari forradalmat.

A vállalatokra egyértelműen nagy nyomás fog nehezedni, hogy diverzifikálják termékeik beszerzési helyszíneit. Vége annak a világnak, amikor minden az outsourcingon alapult – cégek már most is tülekednek, hogy nyersanyagaikat alternatív forrásokból szerezzék be. Ezek a források állandó tartalékká, vagy (még jobb esetben) az új elsőszámú beszállítóvá válhatnak.

3dnyomtatas_supplychain_1.jpg

Itt jönnek képbe a 3D nyomtatási szolgáltatásokat nyújtó kis- és középvállalkozások: mivel, feltételezve, hogy elég fürgék és agilisak, a megrendeléseknek hamarabb eleget tesznek, mint a tengerentúli beszállítók, azaz nagyvállalatok gyakrabban igénybe vehetik a szolgáltatásaikat.

Ezek a kkv-k azonban akkor működnek eredményesen, hatékonyabbak a munkafolyamataik, ha digitális gyártásukhoz megfelelő együttműködő platformot használnak.

A napiszintű eredményes munkához manuális árképzés, CAD-eszközök elemzése, belső projektmenedzsment platform, online fájlmegosztó szolgáltatás, raktárkezelő, számviteli rendszer stb. szükséges, plusz kommunikálni is kell az ügyfelekkel és az alkalmazottakkal.

Az együttműködő platformok az ilyen típusú programokat, eszközöket integrálják egyetlen, speciálisan 3DP és digitális gyártószolgáltatásokkal foglalkozó biztonságos rendszerbe. A rendszert 3DP szolgáltatók és ügyfeleik egyaránt használhatják. Minden online történik, minden megszervezhető, munkafolyamatok irányíthatók a távolból, valóban elosztottá (distributed) válik a munkavégzés.

Ezekkel a platformokkal az érintett kkv-k még fürgébbé és agilisabbá, és komoly eséllyel nagyvállalatok elsőszámú lokális beszállítójává válnak.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5315660738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása