HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Ferrari is részt vesz a koronavírus-járvány elleni harcban

ferenck 2020.04.29. 08:00

A Ferrari légzésvédő szelepeket és más részeket kezdett gyártani koronavírusos betegekkel rendszeresen érintkező egészségügyi dolgozók számára készülő maszkokhoz. A gyártásnak a cég prototípuskészítésre is használt maranelloi üzeme ad  otthont.

A maszkrészek hőre lágyuló anyagból készülnek.

Márciustól a Ferrari (és mások is) együttműködik az egyetlen olasz lélegeztetőgép-gyáróval, a Siare Engineeringgel. Abban igyekszik segíteni, hogy napi 5-ről 20-ra, esetleg 30-ra növeljék a kész lélegeztetőgépek számát. Július 31-ig 2 ezret terveznek gyártani.

A Ferrarinak nem kellett átalakítania gyártósorait, hanem a lélegeztetőgéphez megfelelő részeket, például monitort és elektromos komponenseket készít. A munkában az észak-amerikai-olasz multinacionális autóipari holding FCA (Fiat Chrysler Automobiles) és az autókhoz high-tech alkatrészeket gyártó Magneti Marelli is részt vesz.

3dnyomtatas_ferrari.jpg

A szelepek és az adatperek nyomtatásával, a Ferrari is csatlakozott a belső 3DP erőforrásaikat egészségügyi készülékek, kellékek gyártásához megosztó cégekhez.

Az autógyártó mostani tevékenysége egyike azon ritka eseteknek, amikor belső 3DP lehetőségeikre tesznek utalást.

Többek között HP, EOS, Stratasys gépekkel nyomtatnak, sok szolgáltatóval dolgoznak együtt. Azonban ritkán beszélnek (az eddigi gyakorlat legalábbis az volt) gyártótechnológiáikról és stratégiákról, most viszont nyilvánosan bejelentették.

A Ferrari a HP egyik beszállítójával, a Novamacut-tal, a Stratasyshoz tartozó Solid Energy-vel és az Energy Grouppal is együttműködik. A szelepeket egy búvárfelszerelés-gyártó, a Mares fejlesztette, szabta méretre, hogy passzoljanak a maszkokhoz.

A logisztikával és részben a többi közreműködő kiválasztásával a Nuovamacut foglalkozott, a Solid Energy a Decathlon snorkel maszkokat átalakító és az egészségügyi dolgozóknak védelmet nyújtó alkatrészeket szállít be.

Minden partnernek megvan a jól definiált feladata.

A nyomatok szétosztását az Olasz Polgári Védelem koordinálja, kórházak (Bergamo, Genova, Modena, Sassuolo) és egy Bologna környéki város (Medicina) egészségügyi dolgozói kapják meg őket.

Címkék: egészségügy Ferrari HP Stratasys koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1315627230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása