HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás az ipari gyártásban

ferenck 2020.03.26. 08:00

Két osztrák technológiai cég, az Ecoplus Plastics és a Mechatronics Cluster két éve indította a 2,1 millió eurós Kollektív Kutatási Hálózat Additív gyártás az iparért (Collective Research Network AM 4 Industry, CORNET) projektet. Most közzétett anyagukban beszámolnak a technológia ipari termelésben történő alkalmazásairól.

A nyolc kutatópartnert és 51 vállalatot tömörítő kezdeményezés túlmutatott Ausztrián – osztrákok mellett belga és német intézmények is részt vettek benne.

Az anyag öt részből áll: lézernyalábos olvasztás és AM hibakatalógus, kivitelezhető módszertan a tervezéshez, folyamatokkal kapcsolatos alapvető megfontolások, additív folyamatok implementálásának minőség-optimalizálással és költségelemzéssel történő előkészítése, alkalmazásorientált példa két megoldás bevezetésével kapcsolatban.

3dnyomtatas_ausztria.jpg 

A projekt az additív gyártás bevezetésével kapcsolatos információalapú döntéshozással foglalkozott, azt akarta elérni a technológia használatán gondolkozó cégeknél.

Dolgozzanak ki koncepciót, vegyék figyelembe a gazdasági hatékonyságot és a környezeti következményeket.

Az AM sikeres ipari alkalmazása a minőségjegyek meghatározásán, tervezési és gyártási módszerek fejlesztésén áll, vagy bukik. A folyamatok megbízható monitorozása, követhető irányvonalak és hatékony költség-nyereség modell kidolgozása a kulcstényezők.

„A partnerek szakértelmének, elkötelezettségének és a nyitott szellemű együttműködésnek köszönhetően, az iparág számára abszolút relevánsnak bizonyuló módszertanok és irányvonalakat sikerült kidolgoznunk” – nyilatkozta Benjamin Lossert, az EcoPlus Plastics projektmenedzsere.

A 3D nyomtatás ipari gyártásba történő integrálása a tavalyi Formnexten is az egyik kulcstéma volt. Idei konferenciákon úgyszintén, azaz egyre többen foglalkoznak az ipari szintű 3DP optimális megoldásaival, és azzal, hogy a technológia mennyire áll készen az indusztriális alkalmazásokra.

Címkék: jövő alkalmazások ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7915503918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása