HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtatás desktop gépekkel

ferenck 2020.03.18. 08:00

A Kentucky állambeli Somerset Community College (SCC) módosított asztali 3D printereken nyomtatott sikeresen 3161 rozsdamentes acéltárgyakat. A darabokat hegesztették és az eredmény jövőbeli ipari alkalmazásokat vetít előre.

Most fordult elő első alkalommal, hogy 600 dollár alatti gépeken fémrészeket készítettek, majd hagyományos hegesztőtechnikával sikeresen hegesztettek egybe.

Az SCC több olcsó (átlagosan 450 dolláros) FDM géppel kezdte, amelyeket egyedire módosított, majd feljavított, alkalmassá téve őket fém nyomtatószálak extrudálására. A változtatások következtében a gépek átlagértéke 600 dollárra ugrott fel.

3dnyomtatas_stainless.jpg

A Virtual Foundry anyaggyártó és a BASF vegyipari cég fémmel dúsított nyomtatószálakkal látta el az SCC-t, és a DHS Technologies szinterezés szakértő is besegített.

A részeket (szalagokat stb.) az SCC hegesztő részlege wolframos ívhegesztéssel dolgozta meg, a végeredményt nagy sikerként könyvelték el.

A 3D nyomtatás természetéből fakadóan és előzetes kutatásainkra hagyatkozva, a hegesztett részeket lyukacsosabbnak hittem, de egyáltalán nem így történt. Várom az újabb teszteket újabb anyagokkal, például, hogy meg tudjuk állapítani, mennyire hajlíthatók, alakíthatók” – nyilatkozta Karl Watson, az SCC hegesztés szakértője.

Az első teszteknél a nyomat puhább volt a szabvány 3161-nél, mikroszkopikus vizsgálatok és a munka befejezése után viszont már semmiféle inkonzisztenciát nem tapasztaltak.

Az SCC válogatott cégekhez és oktatási intézményekhez akarja eljuttatni a technológiát, workshopokat is szerveznek hozzá.

Az SCC Additív gyártás programját vezető Eric Wooldridge szerint óriási lehetőség, hogy az olcsó 3D nyomtatótechnológiát elvihetik a szövetségi állam iskoláiba. Mihelyst befejezik a teszteket és a biztonsági óvintézkedéseket, el is kezdik.

Címkék: ipar nyomtatók nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6815494502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása