HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ékszernyomtatót mutatott be a 3D Systems

ferenck 2020.02.25. 08:00

A 3D Systems 2018-ban vezette be a méretezhető Figure 4 technológiát, amellyel kis és közepesméretű műanyag-részek printelését gyorsította fel. Sebesség, magas szintű pontosság, részletek iránti finom fogékonyság jellemzik a legújabb Figure 4 rendszert, amely kifejezetten ékszerészeknek készült (a neve és a szójáték is magáért beszél: Figure 4 Jewelry), ékszerészeti alkalmazásokra optimalizáltak.

A printerrel a termelékenységet akarják növelni, és a 30 mikron rétegfelbontás melletti 16 mm/óra sebesség garanciát nyújt erre. A kivetítés-alapú képalkotó technológia segítségével négyszer gyorsabban printelhetők gyűrűsorok, mint bármelyik vetélytárs rendszerrel.

3dnyomtatas_ekszer.jpg

A gépet két új funkció teszi még különlegessé: az utófeldolgozást a rész és a segédanyag érintkezését minimalizálva, drasztikusan megkönnyítő Mikropont segédszerkezetek és a kifejezetten ékszerészeti alkalmazásokra frissített (például kifinomult geometriai szerkezetek, vékonyabb darabok nyomtatását lehetővé tevő stílusokat használó) 3D Sprint szoftver.

„A Figure 4 Jewelry elindításával folytatjuk a Figure 4 gyártómegoldás alkalmazásainak bővítését. Iparvezető technológiánkra és nyomtatóanyag portfóliónkra alapozva, képesek vagyunk ékszerészeket segíteni új terveik soha nem látott tempóban és pontossággal történő kivitelezésében. A rendszer újabb példája, hogy a 3D Systems anyagtudományi, alkalmazástervezői, 3DP és szoftveres szakértelmét egyesítve dolgozunk ki ügyfeleinket iparáguk élmezőnyében tartó megoldásokat” – nyilatkozta a cég műanyagokkal foglalkozó részlegét vezető Menno Ellis.

Az integrált gyártómegoldás három fontos ékszerészeti alkalmazáshoz ideális: öntés-mintázatokhoz, öntőformákhoz, modellek prototípusának elkészítéséhez, leellenőrzéséhez. Az öntőalkalmazásokhoz a 3D Systems speciális anyagot is fejlesztett, és a printerhez újabb matériák várhatók.

Címkék: ékszer 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1915416068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása