HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Lakóépületeket nyomtatnak szegény mexikói családoknak

ferenck 2020.02.03. 08:00

Az idei év végéig 50 új házat terveznek nyomtatni Mexikó földrengésektől és árvizektől veszélyeztetett egyik térségében, Tabasco államban. Faépületeket hivatottak helyettesíteni, mert természeti katasztrófáknak jobban ellenállnak.

Az építkezés tavaly kezdődött, a szegény mezőgazdasági környéken két házat nyomtattak egy óriásgépen. A munkálatokat a New Story nonprofit építőipari vállalat végzi.

3dnyomtatas_mexiko.jpg

„A legalacsonyabb jövedelmű családokról van szó, napi átlagban 3 dollárból élnek általában egyhelyiséges lakásokban, ahova sokszor hónapokon keresztül beesik az eső” – magyarázza Brett Hagler, a New Story társalapító-igazgatója.

2014-ben alapított cége lakásproblémákkal küszködő családokon segít. Latin-Amerikában és Mexikóban eddig több mint 2700 otthont építettek. Partnerük az építési technológiákkal foglalkozó, azokhoz robotizált 3D nyomtatóeszközöket fejlesztő austini (Texas) ICON. Egy másik nonprofit vállalkozás, az ÉCHALE a legrosszabb körülmények között élő családok azonosításában segít. A tervezésben maguk a családok is részt vesznek.

3dnyomtatas_mexiko0.jpg

Az ICON több mint 10 méteres Vulcan II nyomtatója száradás közben megkeményedő, a klasszikus betonnál tartósabb betonkeverékkel dolgozik. A földrengésveszély miatt van szükség ennyire masszív építőanyagra.

A gép a falakat rétegről rétegre építi fel, egyszerre csak egy réteget. A New Story szakemberei kimutatták: 3DP-vel kétszer gyorsabban felhúznak egy házat, mintha hagyományos technológiákat használnának.

A 46,5 négyzetméteres lakások két hálószobából, egy nappaliból, fürdőszobából és konyhából állnak. Eddig még egy család sem költözött be, mert veszélyes lenne építési területen élniük.

A New Story nem árazza be az otthonokat. A családok bevételeik 20-30 százalékával járulnak hozzá, amit a cég azért tart fontosnak, mert így még inkább tulajdonosnak érzik magukat.

Az ICON elégedett az együttműködéssel, technológiájukat folyamatosan fejlesztik tovább. Meglátásuk szerint a Vulcan II most tízszer jobb, mint két éve. Közös tevékenységükkel jelentősen csökkennek az építkezési költségek, elvileg közelebb kerülünk a lakhatási problémák megoldásához.

Címkék: beton építőipar épületnyomtatás Mexikó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr815365252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása