HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártó csomópont lesz a pittsburghi reptéren

ferenck 2020.01.10. 08:00

A „rozsdaövezethez” tartozó pennsylvaniai Pittsburgh hagyományos gyártóközpont, mindig híres volt az iparáról és az Egyesült Államok egyik legjobb felsőoktatási intézményéről, a Carnegie Mellon Egyetemről (CMU). Egyáltalán nem véletlen, hogy az „acélváros” és környéke többek között a Neighborhood 91 innovációs műhely jóvoltából a 3D nyomtatásban – főként könnyűfémek megmunkálásában – is fontos szerepet játszik. A szakterület helyi zászlóshajója az Arconic, vagy a várostól 20 kilométerre fekvő North Huntingtoni binder jet specialista ExOne.

A 3DP fejlődését még jobban előrelendítheti a Pittsburghi Egyetem és a régió ipari szereplőivel hagyományosan jó kapcsolatokat ápoló Nemzetközi Repülőtér a Neighborhood 91 koncepcióban csúcsra futtatott együttműködése. A terminálhoz közel épülő közös létesítményben az AM ellátási lánc összes részét egybeintegrálják, amellyel a gyártás és a kiszállítás egyaránt drasztikusan fellendülhet.

3dnyomtatas_pittsburg_1.jpg

A termelés hatékonyságnövelése és a munkahelyteremtés mellett a közeli egyetemek jóvoltából a szakterületi kutatásfejlesztés is dinamikusabbá válik, legalábbis nagyon remélik az együttműködéstől.

„Elképzelésünk része, hogy a repülőtéri létesítménnyel a régió az additív gyártás világvezetőjévé válik” – nyilatkozta a repteret vezető Christina Cassotis.

A Neighborhood 91 kampusza kulcsszerepet fog játszani, a komplex ökoszisztémában szerteágazó tevékenységek várhatók: porok, részek, végtermékek előállítása, utómunkálatok, tesztek és elemzések stb. Mindezek mellett gázokkal, például héliummal és argonnal is fognak kísérletezni.

Gyártásban és utómunkálatokban jelentős hatékonyságnövekedésre számítanak, a kívánság szerinti (on-demand) nyomtatással az ügyfelek időt és pénzt, míg a „minden egy helyben” koncepcióval szállítási költségeket takarítanak meg.

„A Neighborhood 91 a régi additív gyártásának, fejlett anyagokat előállító iparának és a kiváló felsőoktatási intézmények kutatótevékenységének szintézise” – magyarázza Patrick Gallagher, a Pittsburgh Egyetem kancellárja.

Címkék: oktatás jövő kutatás ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7415284260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása