HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A legek földjén: a világ legnagyobb nyomtatott csónakja és polimer printere

ferenck 2019.10.14. 08:00

Az amerikai Maine Egyetem (UMaine) háromszorosan is bekerült a Guinness Rekordok közé: legnagyobb polimer prototípusnyomtató, legnagyobb szilárd printelt tárgy, legnagyobb nyomtatott hajó.

A 30,5 méter hosszú, 6,7 méter széles és 3 méter magas gépet védelmi és infrastrukturális újításokhoz találták ki az Ingersoll Machine Tools. A rajta készült 7,6 méter hosszú, 2270 kilós 3Dirigo csónakot az egyetem tesztelték, nevet is ott adtak neki.

3dnyomtatas_boat0.jpg

Az Oak Ridge Nemzeti Laboratóriummal (ORNL) és más szövetségi ügynökségekkel kiváló kapcsolatban álló felsőoktatási intézmény Kompozit Központja nagyléptékű következőgenerációs terveket sző, kivitelezésükhöz bioalapú, hőre lágyuló műanyagokat tervez használni.

A szükséges (fával megerősített) bionyagokhoz a UMaine és az ORNL 20 millió dollárt támogatást kapott, míg a Maine Technológiai Intézet (MTI) 500 ezret a Fejlett Szerkezetek és Kompozitok Központban létrehozandó printelt csónak/hajóstruktúrákhoz.

3dnyomtatas_boat.jpg

A kutatásokban a hajózási ipar fontosabb szereplői szintén részt vesznek.

A 3Dirigot műanyag és fából kinyert cellulóz keverékéből állították elő három nap alatt. A printert az amerikai hadsereg is fogja, mégpedig mozgó védelmi, logisztikai rendszerek fejlesztéséhez használni. Már nyomtattak és be is mutattak egy 3,7 méter hosszú modellt.

A hadsereg mobil hidak és más szerkezetek, masszív önzőformák kidolgozását szintén tervezi.

Az ORNL elégedett az együttműködéssel, vezetői véleménye szerint az új rendszer sokat lendíthet az anyagtudományi, növény-genetikai alapkutatásokon, a gyártáson, biokompozitok előállításán, miközben Maine állam (és az egész ország) erdőgazdálkodásának is komoly segítséget nyújthat.

Címkék: hajó polimer bioanyagok Guinness rekord

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8115218378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása