HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szingapúrban házakat nyomtatnak

ferenck 2019.10.09. 08:00

Szingapúr Lakhatási és Fejlesztési Fóruma (HDB) bútor- és építészeti elemek nyomtatásával próbálkozik két most épülő ingatlan területén. A technológia használatával, a nyomatokkal a környék arculatát szeretnék változatosabbá tenni.

A bejelentés azt sugallja, hogy a fórum design- és bútorelemek mellett, a 3DP manapság egyre jobban terjedő, mindenesetre nagyon mediatizált építőipari alkalmazásaiban is gondolkozik.

3dnyomtatas_szingapur_4.jpg

A helyi lakosok 80 százalékának lakhatásáért felelős HDB Délkelet-Ázsia legnagyobb 3D nyomtatóinak egyikével fog dolgozni, alakít ki padokat, nap és eső ellen oltalmat adó fedeleket, művészi paneleket, tematikus pavilonokat stb. A különféle darabokat két nagy ingatlan körül húzzák fel. Az egyik 2022-re, a másik 2023-ra épül fel.

A 900 ezer dollár értékű, betonalapú anyaggal dolgozó printer munkaterülete 9x3,5x3,8 méter, augusztusban egy 3,6x3x2,75 méteres szobát mindössze 13 óra alatt készítettek el vele. Az acéllal megerősített oszlopokat, az ajtót és az ablakot kézzel dolgozták ki. A nyomtatástól az építkezésig, az egész munkafolyamat hat napig tartott.

Hagyományosabb eljárással több mint két hónap lett volna egy azonos paraméterekkel rendelkező szoba felhúzása.

A fórum szerint teljes épületek printelésével drasztikusan csökken a munkaidő, esnek a költségek. Jelenleg vizsgálják, hogy a 3DP építőipari alkalmazása tartós megoldássá válhat-e a városállamban, megfelel-e az ottani időjárásnak.

Ha járható út, újabb tervezési lehetőségek nyílnak meg, kreatívabbá válik, több tervezőt vonz a helyi építőipar. Mivel a printelés nagymértékben automatizált, az alkotók nagyobb művészi szabadsággal dolgozhatnak, tevékenységük flexibilisebbé válik, kevésbé függenek a manuális munkáktól.

A HDB bizakodik, hogy a 3DP átalakítja a helyi építőipart.

Címkék: jövő beton építőipar épületnyomtatás Szingapúr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1115113484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása