HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Filmezés nyomtatott állványról

ferenck 2019.09.13. 08:00

Különleges koncepcióval állt elő a hordozható filmkészítő eszközökön és megoldásokon dolgozó német edelkrone. A filmvilágban a 3D nyomtatás olyan szinten ugyan nem terjedt el, mint például a légjármű-iparban, a technológia innovatív használata viszont komoly hatással lehet a közeljövőre.

Az edelkrone ugyanis felújította a vevőt/felhasználót és a gyártót egy platformra hozó együttes gyártás (co-manufacturing) ötletét, amelynek jegyében, és a sorozat kezdetekén be is mutatott, és ORTAK néven forgalmazott két nyomtatott/nyomtatható filmes terméket.

3dnyomtatas_film.jpg

A koncepció lényege, hogy a fogyasztó a filmfelszerelés kritikus részeit, a terjedelmesebb alkatrészeknek pedig az .stl fájljait veszi meg. Mivel a termék zöme házilag, otthoni nyomtatással készül el, jóval olcsóbb (29 euró), mintha készen kellene megvásárolni az egészet (100 euró).

Másrészt, 3D nyomtatással a vásárló ízlése szerint dolgozhatja ki, személyre szabhatja az adott darabot, például eldöntheti a színt stb.

3dnyomtatas_film0.jpg

„Az ORTAK új együttgyártás megközelítés, jelentősen csökkentett áron bárkinek lehetővé teszi, hogy teljesen működőképes high-tech termékei legyenek. Ezeket a termékeket közösen hozzuk létre, az edelkrone a kritikus részeket, például CNC technológiával megmunkált alumínium tartókat, később majd elektronikus alkatrészeket is, garantálva a végtermék hibátlan működését” – áll a cég honlapján.

Egyelőre egy DSLR és nem tükörreflexes kamerákhoz kitalált kompakt asztali dollyról (Skater 3D) és egy vízszintes és függőleges svenkelésre (panorámázásra és daruzásra) egyaránt alkalmas állványfejről van szó (FlexTILT Head 3D). Utóbbi a cég legjobb eladási mutatókkal rendelkező állványfejének nyomtatható változata.

A két darab főként 3D nyomtatáshoz értegető filmeseknek, illetve a filmezés iránt is érdeklődő makereknek lehet hasznos.

Mindkettőhöz érthető használati, összeszerelési utasítást, és a printer beállítására vonatkozó tanácsokat tartalmazó dokumentumot mellékelnek. Az edelkrone népszerű 3D nyomtatókon (Ultimaker, Zaxe, Prusa i3 MK3S) tesztelte és ellenőrizte a nyomatokat, úgyhogy a vásárlót nem érheti kellemetlen meglepetés.

Címkék: film kamera

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9315038346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása