HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással dolgoztak egy, Leonardóról szóló animációs filmben

ferenck 2023.12.27. 10:00

A forgatókönyvíró-rendező Jim Capobianco és francia rendezőtársa, Pierre-Luc Granjon, valamint az animációs rendező Kim Keukeleire közös munkája, az Európában január végén bemutatásra kerülő A feltaláló (The Inventor) Leonardo da Vinciről, a reneszánsz polihisztor kalandos életéről, történelemről, művészetről, technológiáról, filozófiáról, asztrológiáról és 3D nyomtatásról szól.

A 3DP meglepő vagy nem meglepő módon, de mindenképpen kulcsszerepet játszott a film elkészítésében, mert vele keltették életre Leonardo babáit, gépeit, legalábbis egy részüket.

3dnyomtatas_leonardo_1.jpg

A francia Foliascope stúdióban, a Dassault Systems 3D technológiájával dolgoztak, míg maguk a nyomatok az Initial munkái. A történelmi és művészeti részletekben gazdag film gyártása két évig, a babák elkészítése és a stop motion kivitelezése egy-egy évig tartott.

3dnyomtatas_leonardo0_1.jpg

A Dassault 3DEXPERIENCE Laboratóriuma OpenCodex pályázatot indított Leonardo szkeccseinek megelevenítéséhez. Az OpenCodex közösség tagjai csapatokba szerveződve használták a nagyvállalat 3D szoftverét a feltaláló modelljeinek, gépeinek rekonstruálásához, működésük jobb megértéséhez. Emellett fiatal tehetségeket is a tudomány és a technológia felé igyekeztek terelni.

3dnyomtatas_leonardo1.jpg

Aprólékos kézművesség és csúcstechnológia a karakterekben jól érzékelhető szintézisét emelik ki a kritikusok. A testeket kézzel szerelték össze, a lábakat fémnyomtatással alakították ki, hogy elnyerjék az óhajtott formát, erősebbek és mozgathatóbbak legyenek.

A feltaláló szépen szemlélteti a 3D nyomtatás lehetőségeit a filmgyártásban: végdarabok prototípusának, egyedi változatainak elkészítése, gyorsabb munka, komplex nyomatok vizualizálása, majd printelése stb.

Címkék: film animáció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3818284501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása