HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Én vagyok a holnap

ferenck 2019.08.14. 08:00

Az 1902-ben alapított holland multinacionális DSM főként az egészségügyben, a táplálkozástudományban és az anyagfejlesztésben aktív, de mindezek mellett az additív gyártással is komolyan foglalkozik, például többféle nyomtatóanyagot dolgoztak ki, 3DP cégekkel működnek együtt a technológia további fejlődéséért, újabb határok átlépéséért.

A nagyvállalat nemrég indította az additív gyártás elterjedését felgyorsító, együttműködés-alapú, a céges innovációt megkönnyítő Trimax Collective programot, amelyben olyan vállalatok is részt vesznek, mint az ipari printereket gyártó brit RPS.

3dnyomtatas_iamtomorrow.jpg

A DSM a texasi Adaptive3D műgyanta-specialistával például azért alakított ki partneri viszonyt, hogy kereskedelmi forgalomba hozzák az utóbbi műgyanta-alapú puha gumiszerű anyagát.

E szellemiség jegyében hirdették meg a szakterületi innovációt fellendíteni, a digitális ökoszisztémát stimulálni hivatott akcelerációs programot, az I AM Tomorrow versenyt (amelyben az AM értelemszerűen az additív gyártásra vonatkozik).

3dnyomtatas_iamtomorrow0.jpg

A startupok és scaleupok (gyorsan fejlődő, tartós növekedésre képes startupok) számára kiírt kezdeményezés a nagyvolumenű 3DP szoftveres hátterére, nyomtatási folyamatok áramvonalasítására, azaz adatelemzésre, mesterséges intelligenciára és más fejlett programmegoldásokra fókuszál.

A kiválasztott tíz cég szeptember 16. és november 22. között a HighTechXL eindhoveni kampuszán, illetve Bostonban tízhetes akcelerációs programon vesz részt. A program szakértői oktatószekciókból, mesterkurzusokból és a jelenlévő startupok együttműködését serkentő hálózatépítésből áll.

A résztvevőket a Hexagon Manufacturing Intelligence úgy értékeli ki, hogy egy end-to-end megoldásokat kínáló AM platform kialakítása felé terelje őket.

A siker kritériuma a prototípuskészítést megelőző folyamaton javító szoftverek fejlesztése. A DSM ehhez keres a gyártóknak többféle 3DP forgatókönyvet kínáló, a teljesítményt, költségeket és fenntarthatósági szempontokat optimalizáló szoftvereket kidolgozó vállalatokat.

Az I AM Tomorrow végén a DSM partnerségre lép a kiválasztott startupokkal, és bejelenti, hogy mely cégek részesülnek a DSM Venturing kockázati tőke-befektetésében.

Címkék: jövő verseny innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8615004310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása