HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2030-ig 4 millió új állást teremthet az additív gyártás Délkelet-Ázsiában

ferenck 2019.07.09. 08:00

A német thyssenkrupp csoport áprilisban jelentette be a szingapúri Additív Gyártás TechKözpont Csomópont létesítését. A központtal folytatják délkelet-ázsiai terjeszkedésüket, és szintén áprilisban az AM régióbeli lehetőségeit elemző anyagot készítettek.

A 2030-ig tartó periódust vizsgáló tanulmányt a thyssenkrupp és szingapúri partnerei, helyi szakértők jegyzik.

A Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségéhez (ASEAN) tíz tagország (az alapító ötök, Fülöp-szigetek, Indonézia, Malajzia, Szingapúr, Thaiföld, és a később csatlakozott Brunei, Vietnam, Laosz, Mianmar, Kambodzsa), valamint két megfigyelő (Pápua Új-Guinea, Kelet-Timor) tartozik.

3dnyomtatas_asean.jpg

A szerzők az AM pozitív hatásai közül főként a munkahely- és gazdasági értékteremtést emelik ki.

A technológia jelenlegi helyi alkalmazása még nem széleskörű, a 2019-re becsült ázsiai összesített szakterületi költésnek csak az 5-7 százaléka esik a térségre. Ennek ellenére komoly a növekedési potenciál, a gyártóipar az összesített GDP 20 százalékát termeli, közel 50 millió alkalmazottal, és a szektorban további növekedés várható.

Az AM 2025-ig a GDP 1,5-2 százalékát jelentő kb. 100 millió dollár pluszértéket generál. A technológia elterjedésével csökken a tagországok importfüggősége, számszerűsítve, a helyi gyártásra legalább 30-50 milliárd dollár vonatkozik. Ez annyit jelent, hogy a teljes függőség mintegy 2 százalékkal csökkenthető.

Az AM jelentős mértékben hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, több szektorban, például a gépjármű-, az elektronikai és a vegyiparban növeli a versenyképességet, de az egészségügyben, orvosi műszerek és légi járművek gyártásában szintén a fejlődés egyik motorja lesz.

Az érintett felek együttműködése, az AM elterjedését és a fejlesztéseket támogató ökoszisztémák szintén a siker feltételei. A szakterület 2030-ig 3-4 millió új állást teremthet.

Szingapúr szerepe kitüntetett. A városállam a régió jelenlegi additív gyártásának 40 százalékát adja, míg Malajzia és Thaiföld együtt szintén 40 százalék. A legnagyobb hátrányt a hiányos vagy nemlétező szakterületi ismeretek jelentik.

Címkék: jövő ipar Ázsia Szingapúr gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2814929556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása